Inför IK Sirius – Degerfors IF

  • App
28072021_1627483737.png

I Allsvenskans tolfte omgång tar Sirius emot nykomlingarna Degerfors IF. Både Blåsvart och motståndarlaget kommer till match med två raka förluster i ryggen. Avsparken äger rum klockan 17:30, idag, lördag, på Studenternas. Det finns fortfarande matchbiljetter kvar att köpa på siriusfotboll.ebiljett.nu

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström – vad har du för förväntningar på morgondagens match?
– Med tanke på matcherna mot Malmö och Djurgården, som vi har i bagaget, är det en viktigt uppgift att göra en bättre match idag. Vi vet att Degerfors är ett lag som vill passa bollen och kontrollera matcher på ett liknande sätt som vi vill, så jag tror att vi kommer att spela en match mot ett motstånd som påminner mycket om det vi gör.

Hur ser tillgängligheten ut i truppen?
– Sam Lundholm, Aron Bjarnasson och Joseph Colley är fortfarande inte tillgängliga. Adam Hellborg är inte heller tillgänglig på grund av avstängning. Adam Ståhl är däremot tillbaka i truppen, samtidigt som Mohammed Saeid är sjuk och inte är med i dagens matchtrupp. Vi räknar med att David Mitov Nilsson spelar.

Jacob Ortmark – med ett förflutet i Degerfors IF, berättar om sina tankar inför morgondagens match:

Sirius senaste matcher
Djurgården-Sirius: 5-1
Malmö – Sirius: 4-0
Sirius – Mjällby: 2-1

Motståndarna

Degerfors IF är nykomlingar i Allsvenskan inför årets säsong. Laget är tillbaka i landets högsta serie efter 23 år utanför finrummet. De senaste två matcherna har slutat med totalt tio insläppta mål bakåt och 1-10 i målskillnad. På samma tid har Blåsvart målskillnaden 1-9. Senaste vinsten för Degerfors kom mot  Östersunds FK på hemmaplan, en match som slutade 3-1 till Degerfors. På frånvarolistan finns bland annat avstängde Adam Carlén som startat alla seriematcher för Degerfors. Framåt har forwarden Victor Edvardsen imponerat i inledningen av Allsvenskan då han noterats för sex mål och tre assist på totalt elva framträdanden.

Degerfors senaste matcher
Degerfors – Malmö FF: 0-5
Hammarby – Degerfors: 5-1
Degerfors – Östersund: 3-1

Tabellen
>> Till tabellen på allsvenskan.se

Måljakten
Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Håll koll på våra matcher
Lägg till alla matcher i dina kalender genom att klicka på Sirius på allsvenskan.se.

Försnack
På restaurangen vid Studans nordöstra hörn kommer du, tillsammans med andra blåsvarta supportrar, kunna ladda upp inför våra hemmamatcher på bästa sätt. Medlemmar i Sirius Fotboll har rabatterat pris på matchmenyn. I samband med dagens match gästas Försnacket av avstängde Adam Hellborg.

Läs mer om Försnack på Brasserie21 här.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch