Inför: IK Sirius – Degerfors IF

01082021_1627844378.jpeg

Två raka segrar har satt kursen mot toppen av Superettan för Sirius del. Efter förra helgens bortaseger mot Örgryte tar man sig nu an ett lag som haft en lite tyngre inledning på säsongen. men börjat få ordning på saker och ting. Klockan 16.00 sparkas matchen mot Degerfors igång på Studan, och Blåsvart hoppas kunna hitta såväl spelet som den mål- och poängmässiga utdelningen – samtidigt.

– Det har varit lite av ett tvåeggat svärd det där, vi spelade bra matcherna innan men vann inte dem, nu har vi gjort två matcher som inte varit riktigt lika bra men där vi har vunnit. Över tid är vi stabila, vi är fortfarande otroligt svårslagna, men vi skulle vilja höja spelkvaliteten ytterligare lite, säger Kim Bergstrand.

Superettans nionde omgång inleds på lördagen med fyra matcher, och fortsätter under söndag och måndag. Något av en topptrio har utkristalliserat sig efter åtta omgångar i form av Halmstad, AFC United och Sirius, men där bakom jagar ett koppel av lag och ett av dessa, Dalkurd, tar sig på måndag an serieledande Halmstad i ett spännande möte.

I den bakom topptrion närmast löjligt jämna Superettantabellen, mellan lag fyra och fjorton skiljer än så länge bara tre poäng och på nio poäng efter åtta omgångar står hela sex stycken lag, återfinns Degerfors IF på en trettondeplats. Fjolårsnian fick en tuff start på säsongen och stod fortfarande på noll segrar efter fem omgångar, då det plötsligt vände. Två starka segrar, först 1-0 borta mot Halmstad och sedan 3-1 hemma mot Värnamo, följdes upp av en sen upphämtning från 2-0-underläge till oavgjort 2-2 borta mot Dalkurd förra helgen, då Amor Layouni gjorde båda målen för Degerfors, det sista i matchens tionde tilläggsminut. Det är med andra ord ett gäng formtoppade värmlänningar som kommer till Studan på lördagen, ledda av bland andra trotjänaren Tobias Solberg, målsprutan Peter Samuelsson och mångårige tränaren Patrik Werner.

– De började lite knackigt, som de brukar göra, men har som vanligt börjat hitta rätt och komma igång. De har fått bygga lite nytt inför i år, och det ser ut som att det börjar sätta sig. Det känns som att de är lite mindre flärdfulla och lite mer hårt jobbande än de varit tidigare, men det är fortfarande ett spelskickligt lag, säger Kim Bergstrand.

I Sirius matchtrupp görs en förändring jämfört med senast, då Nicklas Maripuu på grund av ljumskproblem tvingas till vila och ersätts av Kyria Kambusi.

Vi ses på Studan!

>> Köp biljetter!

Trupp
1 Benny Lekström
3 Karl Larson
5 Paul Torres
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
19 Christer Gustafsson
20 Jakob Bergman
22 Daniel Ahonen
30 Lukas Jonsson
Kyria Kambusi

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch