Inför: IK Sirius – Degerfors IF

01082021_1627815209.jpeg

Efter ett par lediga dagar över förra helgen är det på lördagen åter dags för Sirius herrar att kasta sig in i matchspel. Klockan 13:00 sparkas träningsmatchen mot seriekollegan Degerfors igång på Löten, och då hoppas Kim Bergstrand att Blåsvart snabbt hittar tillbaka till det spel man hade i de två första cupmatcherna, innan den mindre lyckade 1-1-matchen mot Ängelholm.

– Det har sett riktigt bra ut på sistone. Vi gjorde en dålig prestation mot Ängelholm men det var förhoppningsvis bara ett litet hack i kruvan, matcherna innan gjorde vi det väldigt bra. Nu vill vi bara hitta tillbaka till vårt spel både defensivt och offensivt och göra en jämn prestation rakt igenom. Förhoppningsvis är vi lite piggare i benen efter ledigheten också.

Ett litet orosmoln har dock uppenbarat sig över Löten – skadeläget. Framför allt handlar det om Andreas Eriksson, som efter att ha vridit till knät på träning i veckan fick besked om att korsbandet med mera var trasigt i det vänstra knät. Därmed är säsongen över för ”Ante”, som blir borta året ut.
– Det känns fruktansvärt tråkigt, säger Kim Bergstrand.

Även Patrick Hopkins missar morgondagens match, och riskerar också att bli borta över seriepremiären, på grund av ett skadat ledband i knät. Sedan tidigare har Johan Andersson handen i gips efter frakturen han ådrog sig i cupmatchen i Malmö och blir borta ytterligare ett tag. Även Karvan Ahmadi har åkt på en handskada och missar lördagens match, liksom Christer Gustafsson och Alexander Nilsson, de två senare på grund av sjukdom. Ante Björkebaum är på väg tillbaka, men ännu inte riktigt redo.

Degerfors har precis som Blåsvart deltagit i Svenska Cupens gruppspel, där värmlänningarna slutade sist i grupp 2 på två poäng, efter 1-1 mot både IK Frej och IFK Göteborg och en 3-0-förlust mot Halmstads BK. Kim Bergstrand väntar sig bra motstånd från fjolårsnian i superettan.

– De har bytt ut en del spelare, men gjort någon bra värvning och brukar alltid få ihop det. De spelar en ren och ärlig fotboll och blir en bra värdemätare för oss.

Varmt välkomna till Löten kl 13 – som vanligt gäller fritt inträde när Blåsvart spelar träningsmatch. Vi ses!

Sirius startelva
Lukas Jonsson
Karl Larson, Kim Skoglund, Oscar Pehrsson, Kujtim Bala
Nicklas Maripuu, Niklas Busch Thor, Kingsley Sarfo
Daniel Ahonen, Dragan Kapcevic, Ian Sirelius

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch