Inför: IK Sirius Dam – Ornäs BK

01082021_1627814588.png

Game on för Sirius damer. Ny tränare, nya spelidéer och massor med hård träning ska i morgon växlas in till match. Premiärmotståndare blir Ornäs BK.

Energinivån på en av de sista träningarna före säsongsstarten är hög och man smäller på varandra ordentligt i närkamperna, i halvmörkret på Lötens IP. Fredrik Bernhardsson som är ungefär en meter längre än de flesta spelarna – och för all del även en hel del av de träd som omger Lötens IP – står mitt i slagfältet och delar ut instruktioner för glatta livet. Stillsam men ändå säker på sin sak gnuggar han med pondus in sina tankar om spelet, tillsammans med brodern Mathias som är biträdande tränare.

– Nu får vi äntligen mäta oss i tävlingssituationer, säger Fredrik om morgondagens säsongsdebut. Det är i matcher som facit kommer.

Fredrik räknar inte med några storverk i morgon. Laget har ännu inte testat spel på hel plan och av uppenbara skäl är man en smula ringrostiga.

– Spelsuget är det sannerligen inget fel på och inte heller entusiasmen inför att äntligen få spela match igen. Vi hoppas kunna dominera matchen och siktar på ett stort bollinnehav.

Än så länge har laget inte kommit in på finsnickeriet så förväntningarna är lågt ställda.

– Vi har bara målat med stora penseldrag än. Det betyder att vi har jobbat med grunderna för vårt anfalls- och försvarsspel och där hoppas jag få se att de grejerna är på plats.

Motståndarna Ornäs BK har än så länge flugit under Fredriks radar. De vann förra året den tuffa toppstriden i Division 2 Västra Svealand och spelar denna säsong i Division 1 Norra Svealand. Trots att klubben är ung (bildad 1982) och har haft verksamheten i malpåse under några år i början av 2000-talet kan man till exempel ståta med ett år i Allsvenskan(1999). Klubben har det uttalade målet att senast 2020 spela i Elitettan.

– Jag har ingen större förhandsinfo om dem, vi siktar på att spela vårt eget spel så får vi se var det leder.

Tränarna har tillgång till i stort sett hela truppen men än får vi vänta på Josefin Jarstads debut i blåsvart eftersom hon har besvär med en höft. Även Märta Säfström vilas i morgon efter att ha varit sjuk. Tillkommer gör istället Louise Zetterling från F19-truppen.

IK Sirius Dam – Ornäs BK

Lördag 13 februari 13:00

Lötens IP

Truppen: Emma Holmgren, Clara Ringmar – Stina Melin, Märta Säfström, Mikaela Björklund, Sara Back, Malin Forssner, Louise Zetterling – Julia Lyckberg, Emelie Magnusson, Josefin Lindström, Aisha Faiqi, Agnes Nyberg, Moa Mattsson – Elin Åkerman, Ingrid Wixner

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch