Inför IK Sirius Dam – Lidköpings FK (OBS! Lötens IP 14:00)

01082021_1627807417.jpeg

Upptakten i Elitettans hösthalva klarades av med godkänt när man slog tillbaka svårspelade Älta IF med 2 – 1 på bortaplan. Nu är det dags för omstart på hemmaplan när Lidköpings FK i morgon kommer på besök på Lötens IP. OBS! Matchen spelas på Lötens IP 14:00!

Vårens bortamatch slutade med ett snöpligt poängtapp där Caroline Lundberg först i 77 minuten kunde kvittera hemmalagets ledning, men det är inget som slår ned modet inför morgondagen. Efter den oväntade tjottablängaren har det varit stor skillnad mellan lagen. Medan Sirius parkerar på sjätte plats hittar vi Lidköping på näst sista plats.

Olof Unogård. Nykomlingarna visade sig vara en svårknäckt nöt. Hur ska ni undvika att scenariot från i våras upprepar sig?

– Lidköping är nykomlingar men inte på något sätt ett dåligt lag. Det är en tajt serie, där alla kan plocka poäng av alla. Det visade Bollstanäs så sent som idag mot Kalmar, så det gäller alltid att göra bra prestationer för att vinna. Vi har fått en bra start på hösten och spelade stundtals riktigt bra fotboll mot Älta. Kan vi bara vässa våra tekniska utföranden lite mer, så bör vi ha goda chanser till full pott imorgon.

Det var en del saker som inte riktigt föll på plats i förra matchen. Något särskilt ni filat på inför morgondagen?

– Vi blev lite för försiktiga i vårt försvarsspel i Lidköping, så imorgon ska vi försöka möta dem högre upp i banan. Det finns en stark vilja hos Lidköping att vara kvar i Elitettan, så de kommer nog att kämpa livet ur sig för att plocka poäng av oss. Vi måste uppträda smartare än vad de gör och visa att vi har större rutin och kunnande. Lyckas vi med det hoppas jag att vi kan föra matchen mer än mot Älta.

Frånvaroläget är detsamma frånsett att Agnes Nyberg ansluter till truppen i morgon.

IK Sirius FK – Lidköpings FK

Söndag 2 augusti 14:00

Lötens IP

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch