Inför: IK Sirius Dam – Gamla Upsala SK

01082021_1627804782.png

I morgon stundar den sista träningsmatchen innan Elitettan vevar igång. Damernas huvudtränare Olof Unogård känner sig trygg både inför morgondagens lokalderby mot Gusk och seriestarten.

– Jag tycker att de olika bitarna sitter helt okej på plats, säger Olof. Känner mig trygg inför premiären. Vi väljer att vila några spelare med lättare känningar i morgon, som Maja Andersson och Julia Lyckberg, för att ha dem fräscha inför premiären.

Morgondagens motståndare blir alltså Uppsalakonkurrenten Gusk. Ett lag som Sirius känner utan och innan, och som för den delen också känner Sirius minst lika bra. Lagen har mötts ett antal gånger vid det här laget, främst i sammanhang som Luciacupen och andra inomhuscuper under vintern och det är alltid tuffa fighter där båda lagen skärper till sig ordentligt för att vinna. Kampen om hemstaden ni vet.

Sirius senaste match var mot allsvenska Hammarby – med förra årets Siriusspelare Linnéa Eriksson och Malin Winberg i truppen. Förlust med 0 – 4 trots bra spel och med snart en vecka i backspegeln resonera Olof om matchen.

– Vi har dragit stora lärdomar av den matchen, konstaterar Olof. Vi har till exempel tittat en hel del på vad vi behöver jobba med för att driva upp tempot och för att öka den tekniska kvaliteten.

Damerna har en tuff träningsperiod bakom sig och det har så klart satt sig i benen vid match men nu är det snart dags att ställa om upplägget för att vara i bästa möjliga slag inför premiären som bara ligger en vecka bort, efter morgondagens match.

– Den gångna veckan ha vi kört många tester, berättar Olof. Styrka, yoyo-tester och mycket annat så i nästa vecka är det dags att byta träningsupplägg och ställa in siktet på att vara så fräscha som möjligt inför matcherna i Elitettan.

På skade- och sjukfronten börjar det sakta ljusna. Tränarna väljer att vila några spelare med lättare känningar och någon är småförkyld medan Ammy Wallin kämpar vidare med rehab och kommer allt närmare truppen, Agnes Nyberg tränar fullt efter en känning i knäet medan Aisha Faiqi fortfarande har besvär med foten.

IK Sirius Dam – Gamla Upsala SK

Fredag 3 april 13:00

Lötens IP

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch