Inför: IK Sirius – Dalkurd FF

01082021_1627818874.jpeg

På måndagskvällen klockan 19:30 sparkar Sirius herrar igång sin andra hemmamatch för året. Nykomlingen Dalkurd FF väntar på Studan.

Två raka segrar har gett Sirius bästa möjliga start på Superettan. På måndagen är det dags för hemmamatch igen efter förra helgens 3-0-seger borta mot Åtvidaberg, denna gång mot spännande nykomlingen Dalkurd. Klockan 19:30 smäller det inför förväntad storpublik på Studan.

– Det känns bra såhär långt, vi har fått bra resultat och spelet är stabilt. Det är många som är med och bidrar och många som är med och konkurrerar. Nu har det ju bara gått två matcher, men pilarna pekar åt rätt håll. Alla har jobbat väldigt hårt så här långt, och förtsätter vi så har vi goda chanser imorgon, säger Kim Bergstrand.

Sirius match mot Dalkurd är en av två kvarvarande matcher i Superettans tredje omgång. Seriens andra obesegrade lag, AFC United, tar sig parallellt med matchen på Studan an nykomlingen Trelleborg på bortaplan för att fullborda omgången.

I fjol seglade Dalkurd FF genom Division 1 Norra och fram till serieseger med 13 poängs marginal ned till tvåan och bara en förlust under säsongen. Inför sin debutsäsong i Superettan har man tack vare stark ekonomisk uppbakning kunnat plocka in flera spännande nyförvärv, bland annat landslagsmeriterade mittfältaren Dusan Djuric och mittbacken Tom Söderberg. Båda dessa saknas dock i morgondagens match på grund av skador, liksom erfarne mittbacken Omar Jagne som är avstängd efter ett rött kort i premiärförlusten (2-1) mot Assyriska. I sin andra match knep Dalkurd sin första poäng efter nye anfallaren Mirkan Aydins sista straffkvittering till 1-1 hemma mot Varberg, och nu väntar alltså Sirius på Studan.

– Det är ett lag som påminner den del om Halmstad, de spelar med fembackslinje och är ett bollskickligt lag med en hel del individuella kvaliteter. De har stora resurser och har plockat in två landslagsmeriterade spelare, vilket det inte är många som gör på den här nivån. Men nu ska de spela på gräs för första gången i år, så vi får se hur det går. Men det är ett bra lag, säger Kim Bergstrand.

I Siriustruppen görs en förändring jämfört med matchen mot Åtvidaberg, då Jakob Bergman som varit sjuk under veckan utgår och ersätts av Daniel Ahonen. Skadeläget är oförändrat, med långtidsskadade Andreas Eriksson och handskadade Johan Andersson. För den senare återstår en knapp vecka innan han åter kan gå in i full träning med kontakt.

Vi hoppas på en ny stor publikfest på Studan imorgon. Köp din biljett i förväg via siriusfotboll.ebiljett.nu för att få bästa pris och se till att du får den plats du vill ha och slippa köer vid insläppen!

Vi ses på Studan!

>> Facebookevenemang
>> Köp biljetter!

Trupp
1 Benny Lekström
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Paul Torres
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
13 Kujtim Bala
14 Ian Sirelius
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
22 Daniel Ahonen
27 Alexander Hedman
30 Lukas Jonsson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch