Inför: IK Sirius – Dalkurd FF

  • App
01082021_1627858204.jpeg

Sirius tar på fredagen klockan 19.00 emot Dalkurd FF hemma på Studenternas i allsvenskans 18:e omgång. Med alltjämt stigande formkurva jagar Blåsvart sin femte raka seger.

>> Truppen mot Dalkurd FF
>> Publikinformation Sirius – Dalkurd
>> Köp biljetter

Vändningen borta mot IFK Göteborg för en vecka sedan gav Sirius sin fjärde raka seger i allsvenskan, och läget ser allt ljusare ut för Blåsvart. Spelmässigt finns dock fortfarande gott om förbättringspotential, menar Kim Bergstrand.

– Det är inte så att vi har spelat briljant hela tiden, och vi har inte hållit nollan särskilt mycket, så det finns alltid att jobba på i både försvars- och anfallsspel, säger han.

Inför fredagens match hemma mot Dalkurd, som Sirius besegrade med 3-1 på bortaplan för bara ett par veckor sedan, tror Siriustränaren att laget ska kunna hantera de flesta matchbilder.

– Vi hoppas kunna spela en kontrollerande fotboll och vara spelförande, men vi får se vad vi tillåts göra. Vi klarar av det mesta just nu känns det som, säger Kim Bergstrand.

Dalkurd har sedan mötet på Gavlevallen i slutet av juli precis som Sirius hunnit ändra i spelartruppen en del. Lämnat har spelare som skicklige mittfältaren Rewan Amin och skytteligaledaren Mohamed Buya Turay gjort, och ersatts av bland annat hemvändaren Smajl Suljevic från Östersund och tunge anfallaren Eero Markkanen från AIK.

Sedan mötet med Sirius har Dalkurd åkt på ytterligare två förluster, 2-1 borta mot Brommapojkarna och 1-0 hemma mot Malmö FF, och börjat sladda lite i botten av tabellen. Sirius tror sig veta ungefär vad man har att vänta sig av Dalkurd under tränaren Johan Sandahl som tog över en bit in på säsongen.

– Vi förväntar oss lite olika saker, vi har förberett oss på olika taktiska grejer och om de kommer högt eller lågt på oss. Ända sedan Sandahl kom dit har de spelat mer på kontring än tidigare, men de är fortfarande bollskickliga och bra på det, säger Kim Bergstrand.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch