Inför: IK Sirius – BK Häcken

  • App
01082021_1627853456.jpeg

På lördagen klockan 18.00 tar Sirius emot BK Häcken hemma på Studan när allsvenskan vänder med halva säsongen avklarad.

Med sin fjärde raka match utan förlust avslutade Sirius allsvenskans första halva förra helgen. Borta mot Malmö var prestationen inte alltid på topp mot seriens i särklass bästa lag just nu, men ändå lyckades man få med sig en poäng hem genom 3-3 på Swebank Stadion efter den sena upphämtningen.

– Vi gör ingen direkt strålande prestation, men vi har några väldigt bra sekvenser där vi gör våra mål. Vi får bra betalt för att vi håller ihop det och fortsätter spela hela vägen ut. Men vi lärde oss mycket om hur det är att möta ett lag av den kalibern som Malmö är, säger Kim Bergstrand.

När serien nu vänder är BK Häcken Sirius första returmotståndare. Göteborgarna kommer till Studan för matchen i allsvenskans 16:e omgång med avspark klockan 18.00, och Blåsvart tar med sig vad man lärt sig från matchen i Malmö.

– Det finns en del organisatoriska saker i både offensiven och defensiven som vi behöver göra betydligt bättre mot Häcken än vad vi gjorde mot Malmö, säger Kim Bergstrand.

>> Köp biljetter
>> Publikinformation: Sirius – Häcken

MOTSTÅNDARNA
Tabellåttan Häcken studsade senast tillbaka efter 1-0-förlusten hemma mot Malmö för två veckor sedan, när man i måndags besegrade Jönköpings Södra med 1-0 borta på Stadsparksvallen. Det var nye yttern Ahmed Yasin, inlånad från AIK för resten av säsongen, som avgjorde i Jönköping. Han förstärker en av seriens redan allra namnkunnigaste anfallsuppsättningar, där Alhassan ”Crespo” Kamara varit mest framträdande under våren, men också Paulinho och Alexander Farnerud är viktiga spelare. Stjärnskottet Daleho Irandust var ett av vårens största samtalsämnen på Hisingen, medan Rasmus Lindgren är en viktig defensiv pjäs.

Under för året nye tränaren Mikael Stahre är Häcken ett av seriens målsnålaste lag, man har släppt in blott 10 mål på 15 matcher, men också gjort bara 15.  Man har efter att ha gått in i säsongen med stora förväntningar på sig blandat och gett under våren, med 4-0-segern mot IFK Göteborg som höjdpunkt. Oftast har det dock inte svängt så mycket åt något håll.

– Häcken har släppt in väldigt få mål och är samtidigt väldigt individuellt skickliga. Som jag sade innan vårt förra möte har de allt som krävs för att vara med i den absoluta toppen. Det är ett väldigt skickligt och välorganiserat lag, som är farliga i kontringsspelet, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN
Vårens drabbning på Bravida Arena slutade 2-2 efter en av Sirius många sena kvitteringar/avgöranden, den gången genom Christer Gustafsson. Detta efter en lite märklig match på Bravida Arena, där Sirius tvingades till två tidiga byen efter skador på Ante Björkebaum och Johan Eiswohld.

Därmed är Sirius senaste resultat mot BK Häcken inte längre 0-8, som man förlorade med i bortamatchen i Superettan hösten 2008. Även när Häcken senast var på Studan, i maj 2008, blev det gulsvart seger, då med 2-0. Är det dags för Blåsvart idag?

LÄGET I TRUPPEN
I Sirius trupp saknas jämfört med senast Alexander Nilsson på grund av en avstängning efter tre gula kort, och Ante Eriksson med en känning i baksidan. In kommer istället Diego Montiel samt Niklas Busch Thor, tillbaka efter en kortare skadefrånvaro. Fortsatt på skadelistan finns Johan Eiswohld, Karvan Ahmadi och Jakob Bergman. Nyförvärvet Sam Lundholm har ännu inte blivit spelklar för Sirius.

Trupp
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Elias Andersson
12 Oscar Kindlund
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
20 Diego Montiel
22 Stefano Vecchia
23 Philip Haglund
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu
93 Shkodran Maholli

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch