Inför: IK Sirius – BK Häcken

  • App
02082021_1627873656.jpeg

Sirius tar sig i allsvenskans tionde omgång an BK Häcken hemma på Studenternas, och ska bygga vidare på segern mot Sundsvall tidigare i veckan med avspark på söndagen klockan 15.00.

>> Truppen mot BK Häcken
>> Publikinformation: Sirius – Häcken
>> Köp biljetter

I onsdags satt äntligen alla pusselbitar på plats för Sirius när man tog sig an GIF Sundsvall hemma på Studan. Spelet var stabilt men den här gången fick man också resultatet med sig.

– Vårt försvarsspel satt ihop i princip hela matchen, vi släpper till väldigt få målchanser. Det var jättepositivt, vi lyckades med vårt presspel och med att störa dem i princip hela matchen. Offensivt finns det hela tiden saker att förbättra, men vi tyckte vi hade bra hot på kanterna och bakom deras backlinje, och vi sökte de bollarna oftare. Det måste vi fortsätta med, säger Mirza Jelecak.

1-0-segern var välbehövlig efter några tunga resultat, och nu ska Blåsvart rida vidare på den vågen in i sin andra hemmamatch för veckan.

BK Häcken är ett av seriens allra stabilaste lag och har i enlighet med förhandstipsen hakat på i toppen av tabellen i detta tidiga skede av säsongen, med bara fem insläppta mål efter no matcher. Alexander Jeremejeff och Paulinho är samtidigt bara ett par av pusselbitarna i en sylvass offensiv som dock bara lyckats producera 12 mål så här långt i år.

Senast blev det seger hemma på Bravida Arena för Andreas Alms mannar, då Ahmed Yasin avgjorde med matchens enda mål i 1-0-segern mot Kalmar FF.

– Häckens grej är att de är bra på det mesta. Det är ett tydligt topplag där jag inte ser så mycket svagheter, färre hos dem än hos Malmö skulle jag säga. De är bra på att kontra, välorganiserade defensivt och när deras fyra offensivaste spelare får tag på bollen går det snabbt. De är jäkligt bra på att kombinera framför motståndarnas backlinje. Det blir en utmaning för oss, verkligen, säger Mirza Jelecak.

Sirius har haft idel jämna duster med Häcken på senare år. 2017 spelade lagen 2-2 gånger två, medan fjolårets match på Studan slutade 0-0 innan Häcken till slut blev det första laget att vinna genom 2-1 på Hisingen.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch