Inför: IK Sirius – BK Häcken

  • App
01082021_1627857331.jpeg

På onsdagen klockan 19.00 är det äntligen dags. Sirius tar emot BK Häcken i 2018 års allsvenska hemmapremiär på Studenternas!

>> Truppen i hemmapremiären mot BK Häcken
>> Publikinformation: Sirius – Häcken
>> Köp biljetter

Det är ett tätt allsvenskt spelschema som gäller från och med nu och fram till sommaruppehållet. Efter lördagens sköna 1-0-seger mot Elfsborg är det redan på onsdagen på det igen som gäller för Sirius när BK Häcken väntar i årets hemmapremiär på Studan!

– Det ska bli väldigt kul, jag hoppas att det kommer mycket folk och att vi skapar en borg på Studan nu, säger Kim Bergstrand.

Efter lördagens match har fokus legat på att bygga vidare på den insats och framför allt det försvarsspel som visades upp i Borås. Samtidigt lär Studans lite vårstudsiga gräsmatta göra det offensiva spelet till något annat än det var på konstgräset i Borås.

– Det var försvarsspelet som fungerade absolut bäst, offensivt vet vi att vi kan göra det bättre. Men nu är det inte direkt Wembleys gräsmatta vi ska ut på, så det kommer att krävas helt andra saker i anfallspelet jämfört med i lördags. Det blir mycket mer duellspel, säger Kim Bergstrand.

Det täta matchandet sätter förstås också sin prägel på Blåsvarts förberedelser.

– Man får hålla det kort och försöka vara tydlig ändå med vad man vill ha, och i möjligaste mån rotera på de spelare som kan bidra. Vi börjar ju få tillbaka lite folk så möjligheterna till det ökar, säger Kim Bergstrand.

BK Häcken har inlett seriespelet med två segrar på tre matcher, senast 3-0 hemma mot Dalkurd i lördags. Plumpen i protokollet kom i och med 2-0-förlusten borta mot Brommapojkarna i omgången dessförinnan, medan Kalmar FF 1-0-besegrades i premiären.

Nye tränaren Andreas Alm har ett minst sagt namnkunnigt lag till sitt förfogande med spelare som försvarsgeneralen Rasmus Lindgren och offensiva ess som Alhassan ”Crespo” Kamara och Paulinho.

– Det är ett oroligt välbyggt lag, de har alla delar som krävs för att vinna allsvenska fotbollsmatcher. Vi kommer att behöva vara väldigt bra i vårt försvarsspel, kanske ännu ett snäpp bättre än mot Elfsborg, och ska hantera Kamaras fysik och de andra spelarnas kvickhet. Men sätter vi ett försvarsspel och är lika kollektiva som vi var sist finns det goda förhoppningar, säger Kim Bergstrand.

Senast lagen möttes var i en träningsmatch i mars månad som slutade 1-1, och i fjolårets allsvenska slutade båda mötena lagen emellan 2-2.

Är det den här gången dags att skilja blåsvart och gulsvart åt? Kom till Studan och stötta Blåsvart för att tippa vågskålen åt rätt håll. Vi ses där!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch