Inför: IK Sirius – Åtvidabergs FF

01082021_1627846574.jpeg

På måndagen tar Sirius herrar emot Åtvidabergs FF hemma på Studan klockan 19.

När Sirius på måndagen klockan 19 tar emot Åtvidabergs hemma på Studan är det Blåsvarts tredje sista hemmamatch för i år. Superettans slutspurt är här, och serieledande Sirius gör sig beredda att studsa tillbaka efter tisdagens knappa förlust mot AFC. Tillbaka på hemmaplan vill Kim Bergstrand se ett mer offensivt tänk än senast.

– Vi gör en helt okej match, men är lite för sällan i deras straffområde, med för lite folk framför allt. Vi är ganska stillastående i avgörande moment. Ute på plan gör vi frånsett deras mål en bra match. Vi ska egentligen fortsätta där vi har varit sista tiden, med väldigt bra energi och beslutsamhet, men det är den biten vi tappade mot AFC, att vi blev lite baktunga, inte tillräckligt sugna på att ta oss in i de ytor där man gör mål.

Superettans 25:e omgång smygstartades med två matcher på söndagen, en av dem var serietvåan Halmstads 2-2 borta mot Assyriska, ett resultat som tar hallänningarna upp på samma 50 poäng som Sirius, som dock alltså har en match mindre spelad och dessutom betydligt bättre målskillnad. Trean AFC United, fem poäng bakom, spelar sin match mot Degerfors på tisdag.

Sirius motståndare är alltså Åtvidaberg, som man besegrade med 3-0 på bortaplan i den andra omgången. Sedan dess har östgötarna vänt en trög start till en stabil mittenplacering, för närvarande på åttonde plats i tabellen. Framåt är man farliga, de 38 gjorda målen är fjärde flest i serien (Sirius har flest med 42), men man har också släppt in hela 41 mål, vilket är tredje flest i serien (efter bottenlagen Ängelholm och Degerfors).  Det svänger om Åtvidaberg, med andra ord. Senast kommer man från en 2-1-seger hemma mot Syrianska, dessförinnan en 0-1-förlust mot Varberg och starka 2-2 borta mot Halmstad.

– Det är ett spännande lag med många yngre spelare som har blivit bättre och bättre, jag tycker de fått ihop det bra. De är fortfarande lite ojämna i sina prestationer, men de har blivit betydligt jämnare än i våras. De kan spela på ganska många sätt i sitt anfallsspel, väldigt varierat, men de är bättre framåt än bakåt, säger Kim Bergstrand.

I Sirius trupp görs en förändring jämfört med senast, då Johan Andersson är avstängd efter sitt tredje gula kort och ersätts av Oscar Kindlund.

På Studan öppnar grindarna redan klockan 17:30 och liksom senast finns en rad spännande aktiviteter på plats, men framför allt spelar Blåsvart fotboll och behöver ditt stöd i slutspurten! Vi ses där!

>> Köp biljetter
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
13 Kyria Kambusi
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
17 Kingsley Sarfo
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
30 Lukas Jonsson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch