Inför: IK Sirius – Assyriska FF

01082021_1627812985.jpeg

Bara tre hemmamatcher återstår av säsongen, och imorgon torsdag möter Sirius herrar Assyriska i ett tufft toppmöte hemma på Studan kl 19.

De duggar tätt nu, toppmatcherna. Efter den fantastiska hemmasegern mot dåvarande fyran Degerfors och den närmast löjligt rafflande 1-1-matchen borta mot tvåan Östersund är det nu dags för en tredje sexpoängsmatch inom loppet av tio dagar, då nya seriefyran Assyriska kommer på besök till Studan imorgon torsdag klockan 19:00. Kim Bergstrand tror inte att laget tröttnat på viktiga matcher.
– Framför allt inte eftersom vi fått med oss fyra poäng och gjort två bra matcher, så det är tvärtom, det är positivt. Det är väldigt tätt på nu, så det handlar egentligen bara om att få kropparna och huvudena pigga. Det känns som att vi har återhämtat oss bra, vi gjorde en bra match sist och vi gjorde en bra match mot Degerfors också, så det är bara bygga vidare.
– Vi hade ju två veckors uppehåll inför den här perioden, så på ett sätt kan man säga att vi är mer inne i det nu, samtidigt som det gäller att ha koll på huvuden och ben. Det är klart att det är mer slitna kroppar idag än för tio dagar sedan, men samtidigt har vi en dags mer vila än vad Assyriska har, så där har vi till och med en fördel.

Morgondagens match ingår i Superettans 25:e omgång, där serieledande Jönköping redan hemmaslagit Frej och tre matcher spelas på onsdagskvällen, bland annat Östersunds hemmamöte med AFC United och en tuff drabbning mellan Degerfors och Syrianska.

Assyriska har efter en tuff fjolårssäsong där man klarade sig undan nedflyttning med bara en poäng, följt av ett vunnet kval, höjt sig rejält men ändå smugit sig fram under säsongen. Man var visserligen obesegrade efter fem omgångar, men gick sedan igenom en tuffare period och har hållit sig utanför toppstriden så här långt. Fortfarande har södertäljelaget sex poäng upp till Sirius på kvalplatsen, men är ändå med där bakom på sin fjärdeplats, som man tog sig upp till genom en 2-0-seger i det täta derbyt mot Syrianska i söndags, efter att i matchen dessförinnan ha åkt på en tung 3-0-smäll borta mot AFC United. Vasse anfallaren Mattias Genc är det främsta offensiva hotet med sina åtta mål under säsongen. En annan av lagets bästa poängplockare, mittfältaren Christopher Brandeborn, är avstängd i morgondagens match efter att ha blivit utvisad i söndagens derby. Kim Bergstrand förväntar sig en tät tillställning på Studan, precis som i 0-0-matchen i Södertälje i våras.
– Det var en väldigt jämn match, där de har första delen och vi helt klart har andra delen. Det har alltid varit jämnt mot dem, och vi förväntar oss ett aggressivt Assyriska som verkligen går för det. De har både individualister och bra passningsspel, de spelar lite rakare än vad de gjort tidigare år och går lite snabbare i ytor, men påminner en hel del om både Degerfors och Östersund. Ett bollskickligt lag.

I Siriustruppen saknas Ante Eriksson, som gick av med en bristning i låret under Östersundsmatchen, liksom Karl Larson och Moses Ogbu som båda drog på sig sina tredje gula kort för säsongen och därmed är avstängda. In kommer Christer Gustafsson (avstängd senast), Simon Berg och Ian Sirelius.

>> Köp biljetter
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Andreas Andersson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
12 Simon Berg
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch