Inför: IK Sirius – Assyriska FF

01082021_1627844994.jpeg

Efter tre veckors speluppehåll är det imorgon söndag klockan 18:00 dags för Sirius herrar att sparka igång Superettan igen. I den första av höstens matcher kommer Assyriska på besök till Studan.

– Vi avslutade våren på ett bra sätt och hoppas kunna ta vid där och fortsätta. Vi hade ett fantastiskt lagspel mot slutet, och kan vi behålla det blir vi svårslagna, säger Kim Bergstrand.

Blåsvart går in i Superettans andra halva som serieledare efter en väl genomförd vår, och med både spelare tillbaka från skador och nytillskott i form av Jesper Arvidsson och Moses Ogbu till truppen går man in i hösten i gott slag.

– Det går åt rätt håll, vi har mycket folk friska och många pilar som pekar åt rätt håll. Rent personellt är vi såklart starkare nu, vi har mer att ta av. Alla känner Moses och vet vad han bidrar med, och Jesper är en väldigt skicklig fotbollsspelare både defensivt och offensivt. Det är helt klart spets som kommit in, alla ska spela ihop sig också men det finns goda förutsättningar, säger Kim Bergstrand.

Sedan Sirius besegrade Assyriska med 2-1 på bortaplan i den sista matchen innan uppehållet har morgondagens motståndare förstärkt truppen med tre nya spelare; försvararna Kyle Konwea och Joakim Askling samt mittfältaren Paul Torres som lämnade Sirius för Södertäljelaget under uppehållet. På plats 14 i tabellen med halva serien spelad har man en mindre lyckad vår bakom sig, men lär ha mer att ge.

– Det var en matchbild som vi kanske inte förväntat oss där borta, det är ett lag som anpassar sig ganska mycket efter motståndaren, så vi får se vad de gör imorgon. Det är ett bra lag, de är bra i försvarsspelet och har en snabbhet att kontra med och nu har de fyllt på under sommaren. Men nu är det på vår hemmaborg, säger Kim Bergstrand.

I Sirius matchtrupp är såväl Kim Skoglund som Oscar Pehrsson tillbaka efter en längre skadefrånvaro under våren. In kommer också nye Jesper Arvidsson och återvändande Moses Ogbu. Saknas gör Kalle Larson på grund av avstängning.

Vi ses på Studan!

>> Köp biljetter!
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
13 Kyria Kambusi
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
24 Karvan Ahmadi
30 Lukas Jonsson
Jesper Arvidsson
Moses Ogbu

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch