Inför: IK Sirius – Ängelholms FF

01082021_1627807354.jpeg

Drygt tre veckor har förlupit sedan Sirius åkte till Ängelholm och plockade med sig tre poäng hem efter en säker 2-0-seger. När sommarlovet nu är över ska man mot samma motstånd som man avslutade vårsäsongen inleda hösten. På lördagen kl 16:00 kommer Ängelholms FF till Studan för att sparka igång Superettans andra halva, och det är ett utvilat och omladdat Sirius som kommer tilll spel.
– Det har sett väldigt bra ut de här drygt 10 dagarna vi varit igång. Det är många som är i bra form och ser pigga ut, så det känns jättebra. Det är alltid bra stämning när man kommer tillbaka, alla är pigga och har fått ny energi. Det är jättekul att se att det är många som verkligen ser pigga och spelsugna ut, säger Kim Bergstrand.

Blåsvart kan se tillbaka på en vårsäsong där man bara förlorade en enda av femton matcher, är obesegrade på hemmaplan och har gjort flest mål i hela serien. Man avslutade våren på femte plats i tabellen, och med bara en poäng upp till allsvenskt kval är det ett minst sagt intressant läge inför hösten.
– Vi är väl ungefär där vi hade hoppats på när vi startade serien, att vi skulle vara med och hota uppåt. Sedan tycker jag inte att vi har fått full utdelning på saker och ting under våren, men det känns som att vi har ett bra läge inför hösten, säger Kim Bergstrand.

Den sextonde omgången av Superettan rivstartar med hela fem matcher på lördagen. Bland annat möter blåsvarts toppkonkurrent Östersund Frej och Degerfors ställs mot Värnamo. Omgångens på förhand kanske intressantaste match är dne mellan serieledande Jönköping och sexan Ljungskile som avslutar omgången på tisdag.

Liksom inför det senaste mötet för tre veckor sedan är Ängelholm ett lag i tabellens nedre regioner, för närvarande håller man till på 15:e och näst sista plats. En skillnad hos skåningarna är dock att man har bytt tränare sedan sist. Mångårige tränaren Joakim Persson fick lämna plats för Christian Järdler, som fått leda sitt lag i en match då Ängelholm förra helgen fick stryk med 3-0 mot danska högstaligalaget OB i en träningsmatch. Sirius besegrade ÄFF med 2-0 såväl i det senaste mötet som hösten 2014, och dessförinnan blev det 0-0 på Studan förra våren.
– Det är väl lite blankt blad för dem, men vi får se vad som händer. Vi förväntar oss att de kommer till Studan för att ta med sig en poäng hem och kommer att inrikta sig på försvarsspel, det brukar vara så när man har ny tränare. Vi har sagt att vi ska spela vårat spel helt enkelt, då blir det jobbigt för dem, konstaterar Kim Bergstrand.

I Siriustruppen är Kim Skoglund tillbaka efter att ha missat vårens två sista matcher med en fotskada. Patrick Hopkins och Niklas Busch Thor är fortsatt borta på grund av sina skador, och även Erik Figueroa som varit sjuk ända sedan återkomsten från sommaruppehållet är otillgänglig för spel.

>> Moses Ogbu: ”Jag tror min mentalitet har förändrats”
>> Facebookevenemang

>> Köp biljetter

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch