Inför: IK Sirius – Ängelholms FF

01082021_1627814838.jpeg

En välförtjänt 1-0-seger i Sundsvall för en vecka sedan håller möjligheten till avancemang till Svenska Cupens kvartsfinal vid liv ända till lördagens avslutande gruppspelsomgång. Klockan 14:00 kommer superettankollegan Ängelholm till Löten för årets första tävlingsmatch på hemmaplan, och seger är det enda som gäller för Blåsvarts del.

– Vi ska vara bättre än förra veckan på att pulsera spelet. Vi ska fortsätta att vara extremt aggressiva i vissa situationer, men också se till att ha tålamod i andra situationer, säger Thomas Lagerlöf.

Samtidigt som superettanduellen på Löten drabbar gruppens två allsvenska lag samman i Malmö. Hemmalaget MFF står på sex poäng, GIF Sundsvall liksom Sirius på tre, och för att Blåsvart ska kunna ta sig vidare krävs både att norrlänningarna vinner nere i Skåne och att Sirius besegrar Ängelholm med ett par mål för att kunna vina gruppen på målskillnad. Tufft läge, måhända, men det var också just från ett sådant läge som Sirius lyckades ta sig vidare från gruppen i Svenska Cupen 2013. Thomas Lagerlöf säger att Blåsvart förstås gör för seger, även om utsikterna för gruppseger är tuffa.

– Att Malmö ska snubbla är ingenting vi funderar på egentligen, vi ska göra en så bra match som möjligt här och bygga vidare på vårt eget spel. Men det är klart att om det visar sig att Malmö ligger under i halvtid eller liknande så kan vi göra förändringar i planen utifrån det, säger han.

Fjolårstolvan i Superettan, Ängelholms FF, står alltså på andra sidan när Sirius sparkar igång matchen på Löten på lördagen. De gulklädda höll sånär ut hela vägen i sin första match borta mot GIF Sundsvall, men föll till slut med 1-0 efter ett sent segermål, och tog dessutom ledningen i hemmamatchen på bortaplan mot Malmö, men hade sedan ingenting att sätta emot och föll med 4-1.

Siriustruppen är drabbad av en del sjukdomar och skador för tillfället. Ante Björkebaum är ännu inte redo för spel, Ante Eriksson vilas även han på grund av skadekänningar. Johan Andersson har opererat den hand han skadade i matchen i Malmö och blir borta ett antal veckor, och såväl Alexander Nilsson som Nicklas Maripuu saknas även de på grund av sjukdom.

Avspark alltså klockan 14:00 på Lötens konstgräs. Varmt välkomna till årets första tävlingsmatch på hemmaplan! Biljetter kan köpas i förväg via siriusfotboll.ebiljett.nu.

>> Köp biljetter!
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Benny Lekström
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Dragan Kapcevic
13 Kujsitm Bala
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
17 Kingsley Sarfo
19 Christer Gustafsson
24 Karvan Ahmadi
27 Alexander Hedman
30 Lukas Jonsson
Kyria Kambusi
Sherko Faiqi

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch