Inför: IK Sirius – AIK

01082021_1627844886.jpeg

På måndag blir det lite av ett Upplandsderby när ex-allsvenska AIK kommer till Studenternas.

AIK – som ramlade ur allsvenskan förra säsongen – fick en rätt tuff start på serien men har spelat upp sig allt mer och kört varannan vinst de senast matcherna. Närmast kommer man med stärkt självförtroende efter att ha gett Kungsbacka en redig stjärnsmäll med hela 5 – 1 hemma på Skytteholm.

Sirius däremot började med en rivstart och ha haft det lite tuffare därefter, visserligen mot de tre topplagen men senaste matchen, på bortaplan mot QBIK, slutade i en tung – och kanske inte helt väntad – förlust.

– Det kändes som årets bottennapp, en ordentlig plump i protokollet, säger Fredrik Bernhardsson. Direkt efteråt var vi rätt knäckta men sett över en säsong så vet vi att det alltid kommer någon sådan match. Det är bara att bita ihop och se framåt.

Förlusten är lagd till handlingarna och det är ett revanschsuget Sirius som står redo att ta sig an AIK. Det är ett till stora delar nytt AIK, efter uttåget ur allsvenskan tappade man en stor del av truppen.

– Det är ganska naturligt att det blir stor omsättning vid en degradering och nu har de börjat om med många egna produkter. Det kan också förklara deras resultat under våren. I sina bästa stunder är det ett riktigt bra fotbollslag, det bevisar om inte annat Kungsbacka-matchen. Just nu slåss de runt det nedre strecket och de går säkert in för att ta chansen att rycka loss från bottenträsket.

Träningsveckan har inte varit helt optimal för laget som varit hårt drabbat av sjukdom och skador.

– I början av veckan drog Josefin Lindström ett lår och många har varit borta men mot slutet av veckan vände det trots allt uppåt igen och vi räknar med att kunna ställa ett slagkraftigt lag på fötter till i kväll. Träningen hare vi till största delen fokuserat på de delar av anfallsspelet som vi inte riktigt fick att fungera senast.

Josefin Lindström är som tidigare nämnt borta. Fanny Lång har fortfarande besvär med sitt knä och där är prognosen ännu osäker, dessutom lider Clara Ringmar fortfarande av sviter efter sin hjärnskakning.

– Vi räknar inte med att Clara kan vara tillbaka förrän till höstsäsongen. När det kommer till hjärnskador är det alltid bättre att skynda långsamt.

På uppsidan är att Ingrid Wixner är åter i full träning och tillgänglig till kvällens match, precis som Aisha Faiqi som är åter efter sin avstängning.

IK Sirius FK – AIK

Måndag 27 juni, 19:00

Studenternas IP

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch