Inför IK Sirius – AIK

Hemsidan

Sirius går in i en fullspäckad vecka då laget kommer spela tre matcher på sex dagar. Först ut är hemmamatchen mot AIK, en match som utgör omgång 15 i Allsvenskan 2021. Sirius kommer till match med ett 0-0-möte med Varberg i ryggen, medan motståndarlaget kommer till match med en derbyvinst i ryggen. Avsparken äger rum klockan 19:00, idag, måndag, på Studenternas. 

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström om den intensiva veckan som väntar, tankarna om dagens motståndare, och läget i truppen:

Sirius senaste matcher

Varberg-Sirius: 0-0
Sirius – Degerfors: 2-0
Djurgården-Sirius: 5-1

Motståndarna

Kvällens match kan ses som ett vägskäl för motståndarlaget från Solna. En trepoängare skulle göra att laget hakar på i toppen på riktigt, medan en poängförlust skulle innebära att laget halkar efter i toppstriden. AIK har endast släppt in 13 mål hittills i årets allsvenska och är därmed näst bäst i den kategorin. Laget har varit aktiva under sommarens transferfönster och gjort några förändringar i spelartruppen. De har bland annat värvat landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt som anslutit till laget på ett korttidskontrakt. Inför mötet med Sirius är vänsterbacken Erick Otieno avstängd till följd av tre gula kort.

AIK:s senaste matcher
Djurgården-AIK: 1-4
AIK-Halmstad: 1-0
Örebro – AIK: 1-1

Tabellen
>> Till tabellen på allsvenskan.se

Måljakten
Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Håll koll på våra matcher
Lägg till alla matcher i dina kalender genom att klicka på Sirius på allsvenskan.se.

Försnack
På restaurangen vid Studans nordöstra hörn kan du, tillsammans med andra blåsvarta supportrar, ladda upp inför våra hemmamatcher på bästa sätt. Medlemmar i Sirius Fotboll har rabatterat pris på matchmenyn.

Läs mer om Försnack på Brasserie21 här.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch