Inför: IK Sirius – AIK

  • App
02082021_1627883715.jpeg

Ett formstarkt Sirius tar sig på lördagen klockan 16.00 an AIK hemma på Studenternas i allsvenskans 17:e omgång, och arenan är utsåld till sista stol.

>> Truppen mot AIK
>> Publikinformation: Sirius – AIK
>> TV | Björnström: ”Vi har tränat en hel del avslut”

Sirius har efter sommaruppehållet stått för två starka prestationer mot allsvenska topplag, genom först seger borta mot Norrköping och senast 1-1 med mersmak mot Malmö FF på Stadion. Med de insatserna i ryggen tar man sig på lördagen an serietvåan AIK hemma på ett utsålt Studenternas.

– Det är kul att mäta sig med topplagen. Vi har jäkligt bra go i laget, rätt attityd i allt och bra träningar, så vi tror att vi kan hota AIK, men det blir en utmaning, säger Mirza Jelecak.

Matchen i Malmö förra helgen var en händelserik historia där Blåsvart kanske borde ha fått in både ett och två mål till i en tuff bortamatch där man till slut ändå tog en meriterande poäng.

– I perioder, där vi flyttar bollen på färre tillslag, visar vi att vi kan hota vilket lag som helst. Vi hade önskat mer av den varan i andra halvlek, då känner vi att de fick lite för snabbt tryck på oss och vi kom aldrig riktigt ur det. Men vi försvarar oss fantastiskt bra, och när vi tittar på det i efterhand skapar Malmö otroligt lite i andra halvlek sett till hur stort bollinnehav de har, säger Mirza Jelecak.

AIK har inte släppt in ett mål på sina fem senaste allsvenska matcher, och förra helgen blev det en övertygande 2-0-seger mot Helsingborg hemma på Friends Arena. Det är med andra ord en formstark serietvåa som besöker Studenternas på lördagen, som inte förlorat i Allsvenskan sedan den 29 april. Förlorade gjorde man dock så sent som i onsdags, då i Europa League-kvalet borta mot slovenska Maribor, där Gnaget föll med 2-1 efter mål av lagkaptenen Henok Goitom, framspelad av landslagsmittfältaren Sebastian Larsson.

– De är bra, de släpper till otroligt lite och deras forwards har hittat formen så de är farliga på alla sätt. De är defensivt balanserade och bra på att stänga ytor centralt, vilket gör att man måste vara snabb och ta chansen vid genombrott och lägen direkt, inte vänta. Man måste gå mot mål. AIK är bra på att vagga in motståndare i en form av falsk possession utan att skapa någonting, säger Mirza Jelecak.

Det senaste mötet lagen i mellan gick av stapeln på Friends Arena den 14 april i år, där Blåsvart tog ledningen i den första halvleken innan AIK kunde vända och vinna med 2-1 i den andra. Vände och vann gjorde AIK även på Studenternas i fjol, då från 2-1 till 2-3. Trots flera starka Siriusinsatser har man inte lyckats ta poäng av Solnagänget på fem försök sedan den allsvenska återkomsten. Förhoppningsvis är det dags nu.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch