Inför: IK Sirius – AIK

01082021_1627857421.jpeg

Efter fyra bortamatcher på fem omgångar återvänder Sirius äntligen hem till Studan idag för att ta emot AIK ikväll klockan 19.00.

>> Truppen hemma mot AIK
>> Publikinformation: Sirius – AIK

Dubbelmötet går vidare. Sirius åkte på en 2-0-förlust i en tuff batalj borta mot AIK så sent som i fredags, men redan idag får Blåsvart chans till revansch. Klockan 19.00 på onsdagskvällen sparkar returmötet igång på hemma på Studenternas.

– Det är lite speciellt, det är inte ofta man möter lag back-to-back såhär, säger Kim Bergstrand.

Efter segern senast är AIK fortsatt ett av tre obesegrade lag i toppen av den allsvenska tabellen, med bara två insläppta mål på sex matcher. För att kunna hota ”Gnaget” än mer i dagens möte är det framför allt omställningarna som Sirius har tryckt på inför kvällen, efter att ha blivit straffade två gånger av Nabil Bahoui på Friends Arena.

– Förutsättningarna är ungefär desamma som senast, men den här gången måste vi bli mycket bättre i övergångsspelet åt båda håll, säger Kim Bergstrand.

Trots förlusten skapade Sirius en hel del målchanser på Friends Arena, och kampviljan därifrån tar man med sig hem till Studan idag. Att äntligen få spela på hemmaplan igen efter fyra bortamatcher på de första fem omgångarna är förstås en extra morot.

– Vi har inte haft så många hemmamatcher ännu så det ska bli kul. Det är klart att det ger en extra boost in i en sådan här match, säger Kim Bergstrand.

Kom och stötta Blåsvart! Sittplats och bortastå är utsålda men biljetter finns kvar till hemmastå på den nyligen utbyggda norra läktaren. Köp biljetter här!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch