Inför: IK Sirius – AIK

  • App
01082021_1627854247.jpeg

På söndagen klockan 17.30 sparkar det allsvenska toppmötet mot AIK på Studan igång.

Sirius har spelat sex raka matcher i allsvenskan utan att förlora, och fortsätter att hänga med i toppen av tabellen. Samma sak gäller för AIK, som på söndagen kommer till Studenternas för ett spännande allsvenskt toppmöte. Matchen sparkar igång klockan 17.30 på ett fullsatt Studan.

Från den fina insatsen och 2-0-segern borta mot Elfsborg förra helgen kan Sirius ta med sig en hel del.

– Vi gör en jättebra prestation där nere på alla sätt och vis, men det var långt ifrån perfekt. Men det ger ändå tro och lugn och ro, och det är bra självförtroende i gruppen, säger Kim Bergstrand.

Söndagens match är utsåld, och inga biljetter kommer alltså att säljas på plats vid arenan. Vidare publikinformation till dig som ska gå på matchen hittar du via länken nedan. Vi ses på Studan!

>> Publikinformation: Sirius – AIK
>> Inte på plats? Se matchen via C More

MOTSTÅNDARNA
AIK är som vanligt att räkna med i den just nu bakom Malmö FF mycket jämna toppstriden i allsvenskan. Solnaklubben med tabellraden 2-4-2-3-3-2 de senaste sex åren har just nu en match mindre spelad än toppkonkurrenterna och kan om man vinner nästa veckas hängmatch mot IFK Göteborg ligga två i tabellen.

Med seriens absolut tätaste försvar, bara tio insläppta mål på 16 matcher, har AIK under sommaren siktat in sig på att förstärka offensiven. Blott 15 gjorda mål så här långt är en siffra som den unge argentinaren Nicolás Stefanelli och rutinerade nigerianen Chinedu Obasi ska förbättra under hösten.

Rikard Norlings mannar var efter 1-0-förlusten hemma mot Malmö FF i slutet av maj obesegrade i sex raka matcher inför mötet mot Kalmar FF på Friends Arena förra helgen. Där blev det dock förlust med 1-0, och så sent som i torsdags åkte man ur Europa League-kvalet efter en tung förlust i förlängning borta mot portugisiska Braga.

– AIK har en fantastisk defensiv och hur mycket kvalitet som helst i truppen. De har tagit in flera spelare i sommar, varav Chinedu Obasi är seriens bästa forward. De är ganska defensivt balanserade, och ett av de lag som är absolut svårast att få hål på. Matchen mot Braga var bland det bästa jag sett dem göra. Men om vi kommer upp i samma passningstempo som i Borås så har vi definitivt chans att såra dem. Det är aktivt tålamod som gäller, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN
AIK är ett av bara tre lag som besegrat Sirius i år, i och med 1-0-segern på Friends Arena i våras. Då var det Eero Markkanen som sprang igenom och satte matchens enda mål i en tät batalj.

– Vi gjorde inte någon jättebra match där, framför allt inte i första halvlek. I andra kom vi tillbaka, och det var inte som att de skapade så mycket heller, men det var en typisk AIK-match kan man säga. Ganska snål. Jag hoppas vi kan vara lite spetsigare den här gången, säger Kim Bergstrand.

>> Sirius trupp till matchen mot AIK

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch