Inför: IK Sirius – AFC Eskilstuna

01082021_1627853358.jpeg

I sin första hemmamatch efter sommaruppehållet tar Sirius emot AFC Eskilstuna hemma på Studan, och man gör det med självförtroendet på topp efter segern i omstarten för en vecka sedan.

Tillbaka från semestern tog Sirius en starkt moralhöjande 2-1-seger efter det sena avgörandet borta mot GIF Sundsvall. Inte bara gav den tre poäng, den gav också en tredjeplats i den allsvenska tabellen efter 13 omgångar. I den 14:e väntar tabelljumbon AFC Eskilstuna hemma på Studan. Blåsvarts första hemmamatch sparkar igång klockan 16.00 på lördagen.

– Vinster är alltid bra, både för tabellen och för självförtroendet. Vi jobbar hårt med anfallsspelet den här veckan och hopas kunna få igång passningsspelet på lördag. Förhoppningsvis har vi nu också en konkurrenssituation som börjar byggas upp i truppen, med spelare som kommer tillbaka, säger Kim Bergstrand.

>> Köp biljetter
>> Publikinformation: Sirius – AFC
>> SOMMARDEALEN: Två matcher på samma biljett

MOTSTÅNDARNA
AFC Eskilstuna har haft en tuff debutsäsong i allsvenskan så här långt, med bara fyra poäng och en jumboplats efter 13 omgångar. Under uppehållet har man startat om med nye tränaren Michael Jolley, och i den svåra omstarten borta mot Malmö FF kunde man mycket väl ha snott med sig någon poäng, men tappade en 2-1-ledning och föll med 3-2 till slut.

Nykomlingen, som gick upp som tvåa bakom Sirius i fjolårets superetta, är det enda laget som fortfarande står på noll segrar, och de 28 insläppta målen är flest i serienn. Spelaromsättningen var stor inför säsongen, bland annat gick både Daniel Jarl och Joshua Wicks till Sirius, och för några veckor sedan blev även förre tränaren Pelle Olsson, anställd inför säsongen, utbytt mot engelsmannen Jolley. In kom inför säsongen namnkunniga spelare som Emmanuel Frimpong och Anel Raskaj, men det är framför allt de offensiva kvaliteterna hos Omar Eddahri och Mohamed Buya Turay som stuckit ut i Eskilstuna så här långt.

AFC har bara hunnit med en match under sin nye tränare, men Kim Bergstrand tycker att där finns tydliga skillnader att se redan nu.

– De gjorde en jättebra match mot Malmö. De spelade väldigt rakt och lite engelskt, de har en del fina tekniska spelare men framför allt var det väldigt mycket mer aggressivt och fysiskt. Han har verkligen hunnit sätta sin prägel på laget på kort tid, vilket är imponerande, säger han.

TIDIGARE MÖTEN
I Superettan i fjol spelade Sirius och AFC 0-0 på Studan i maj, efter två oavgjorda möten även under säsongen 2015, innan AFC vann höstens möte på dåvarande hemmaplanen Skytteholms IP i Solna med 1-0. Blåsvart har nu stött på AFC i sina olika reinkarnationer under fyra av de fem senaste säsongerna, i tre olika serier. Den senaste blåsvarta segern i seriespel kom i Division 1 Norra 2013.

LÄGET I TRUPPEN
Stefano Vecchia har inte spelat allsvensk fotboll sedan hemmaförlusten mot IFK Göteborg i den andra omgången, men i lördagens matchtrupp är han äntligen tillbaka efter sina långvariga sjukdomsproblem. Tillbaka är också Niklas Busch Thor, som var avstängd senast. Fortsatt på skadelistan finn Johan Eiswohld, Karvan Ahmadi och nu för resten av säsongen även Ante Björkebaum, medan nyförvärvet Elias Andersson blir spelklar först vid transferfönstrets öppnande den 15 juli.

Trupp
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
20 Diego Montiel
21 Andreas Eriksson
22 Stefano Vecchia
23 Philip Haglund
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch