Inför: IK Sirius – AFC Eskilstuna

  • App
02082021_1627864124.jpeg

Äntligen hemmapremiär! Sirius tar sig på måndagskvällen klockan 19 an AFC Eskilstuna hemma på Studenternas i den första allsvenska matchen på hemmaplan för året.

>> Publikinformation: Sirius – AFC Eskilstuna
>> Truppen mot AFC Eskilstuna
>> Jelecak: ”Vi får jättemycket energi av att vara här”
>> Köp biljetter

Sirius sparkar klockan 19.00 på måndagskvällen igång sin första match på nya Studenternas när man tar emot AFC Eskilstuna i den allsvenska hemmapremiären säsongen 2019. Matchen är en av tre som avslutar Allsvenskans andra omgång på måndagen. Norrköping tar samtidigt emot AIK medan Djurgården gästar Örebro.

Sirius motstånd är alltså AFC Eskilstuna, den allsvenska nykomlingen som studsade tillbaka till högsta serien efter bara ett år i superettan. Med ett ramstarkt försvar tog man sig igenom fjolårssäsongen och med ett ramstarkt försvar har man också tagit sig hela vägen till final i Svenska Cupen under våren 2019.

Dessutom blev det seger i den allsvenska premiären hemma mot IFK Göteborg med 3-1, så det är med andra ord en nykomling med självförtroende som kommer till Studan. AIK-förvärvet Denni Avdic, MFF-lånet Adi Nalic och nigerianen Samuel Nnamani är tre offensiva hot i ett lag där mycket annars handlar om den stabila försvarslinjen med Felix Michel i spetsen.

Senast lagen drabbade samman var i Allsvenskan 2017, då Sirius gick segrande ur båda mötena efter 1-0 på Studenternas under sommaren och 3-1 borta på Tunavallen i slutomgången.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch