Inför: IK Frej – IK Sirius

01082021_1627804954.jpeg

Efter måndagens imponerande 3-0-seger i hemmapremiären mot Utsikten är Sirius facit efter två spelade seriematcher tre gjorda mål, noll insläppta och fyra poäng, vilket förstås får anses vara en bra inledning på Superettan. Imorgon lördag är det dags för den tredje omgången borta mot nykomlingarna från Täby, IK Frej, med avspark klockan 16:00 på Vikingavallen. Det kan bli en tuff nöt att knäcka, men kan man bygga vidare på insatsen mot Utsikten lär man ha goda chanser att få med sig tre poäng även från matchen mot denna nykomling.
– Perfekt blir det ju aldrig, men det var väldigt många bitar av det vi hade pratat om innan som vi gjorde bra mot Utsikten. Det var snarare det vi tog med oss, att vi gjorde det vi sade att vi skulle göra. Det kommer ju nya matcher som lever sitt eget liv, och det blir viktigt även mot Frej att vi gör rätt saker. Vi har såklart analyserat vad vi gjorde bra, och självklart är vi alltid där och petar i lite förbättringar, och sen har det varit en kort vecka så vi har inte hunnit göra så väldigt mycket, egentligen bara en riktig fullfartsträning, säger Thomas Lagerlöf.

Morgondagen är den första speldagen för Superettans tredje omgång, och utöver tillställningen på Vikingavallen spelas även mötet mellan Utsikten och Assyriska med avspark samma tid, kl 16:00. Söndagen innehåller tre matcher, innan omgången avslutas med två matcher på måndag, spännande möten mellan GAIS och Östersund samt Värnamo och Jönköping, samt tisdagens match mellan Mjällby och Degerfors.

IK Frej lär vara ganska väl kända för alla som följt Sirius under de senaste åren. Täbylaget var en tuff motståndare i Division 1 Norra under ett par år, och efter att i fjol ha slutat tvåa i den serien tog sig ”Kyrkråttorna” upp till Superettan tack vare en något skrällartad seger i kvalmötet med Östers IF. Man har även mötts i en rad träningsmatcher, senast i februari då IK Frej kom till Löten och vann med 1-0 i vad som inte var höjdpunkten på Sirius försäsong. I Frej återfinns flera före detta Siriusspelare, såväl Joakim Runnemo som Viktor Lövgren anslöt inför denna säsong till Joakim Blomquist och Marko Atanackovic som fanns där sedan tidigare. Efter sina två första matcher någonsin på superettannivå står IK Frej fortfarande på noll gjorda mål, men man har åtminstone knipit sin första poäng i och med 0-0 mot AFC United senast, och 0-1-förlusten mot Jönköping i premiären hemma på Vikingavallen kom efter ett makalöst långskott från bortalaget och ett stort målchansmässigt övertag för hemmalaget. När Sirius senast var på Vikingavallen, hösten 2013, vann man med 3-0, men det var inte efter någon dans på rosor.
– Vi gjorde ett bra resultat sist vi var där, men det var en tuff match och Frej är otroligt svårslagna där. Det såg enkelt ut med en 3-0-seger, men det var en extremt jämn match i 60 minuter tills vi lyckades göra mål, säger Thomas Lagerlöf.

Men på två år har det förstås hänt mycket såväl i Sirius som i Frej.
– De känns lite annorlunda, lite mer defensivt balanserade än när vi mötte dem 2013, och det var de kanske även förra året i Division 1 kan jag tycka. De är förmodligen det enda laget i Sverige som behärskar det där underlaget på Vikingavallen till fullo, att de är trygga med det är förstås en jättefördel för dem. Sedan har de länge varit otroligt bra på fasta situationer, och jobbar väldigt hårt. De har flera spelare med mycket rutin, det är ett stabilt Superettanlag och mitt tips har varit att de ska komma någonstans mitt i tabellen, jag förstår inte alla som har tippat dem i botten, säger Thomas Lagerlöf.

Sirius kommer till match med samma trupp som till båda de två föregående seriematcherna.

>> Åk supporterbuss till matchen!

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Stefan Silva
11 Jonathan Lundbäck
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

 

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch