Inför: IK Frej – IK Sirius

01082021_1627843812.jpeg

Efter två raka 0-0-matcher jagar Sirius mål när man på lördagen tar sig an IK Frej på bortaplan. Klockan 16:00 sparkar en match igång på Vikingavallen i Täby där Blåsvart hoppas hitta tillbaka till toppformen.

Halva den sjätte omgången av Superettan spelas parallellt med matchen i Täby på lördagen, bland annat möter serieledande Halmstad Degerfors. Starka nykomlingen Örgryte tjuvstartade omgången redan på torsdagen genom att besegra Varberg med 3-0 och åtminstone tillfälligt ta sig upp på andraplatsen. Omgången avslutas med ytterligare tre matcher på söndag.

Under sin debutsäsong i Superettan i fjol klarade IK Frej en fjortondeplats och kunde till slut kvala sig kvar genom dubbla segrar mot Akropolis. Årets säsong har man inlett med blandade resultat, men en 2-1-seger mot Assyriska och oavgjort mot såväl Degerfors som Varberg har gett Täbylaget en elfteplats så här långt i den unga och mycket jämna tabellen. Den senaste matchen var 2-2 borta mot Varberg, där man ledde fram till Varbergs kvittering till 2-2 i den 85:e minuten.  Frejs första mål gjordes av lagets stora utropstecken så här långt i år, nigerianske anfallaren Oke Akpoveta som gjort fyra mål på de inledande fem matcherna. I laget finns också bland annat förre Siriusspelaren Joakim Runnemo och målvakten Marko Atanackovic.

– Frej spelar väl ungefär på samma sätt som de gjorde förra året, fast betydligt bättre, säger Thomas Lagerlöf. De är väldigt väl organiserade i försvaret och varierar sitt anfallsspel på ett bra sätt. Förra året fick de kanske lite fler poäng än de var värda med det i år varit precis tvärt om.

Efter förlusten mot Dalkurd studsade Sirius tillbaka och plockade hem den ena poängen i den oavgjorda matchen mot AFC United. En match som man dominerade kraftigt men utan att lyckas få hål på AFC. Något som inte påverkar spelarna inför kommande matcher.

– Om en enskild spelare bränner heta chanser gång på gång kan det säkert sätta sig i huvudet men nu var det snarare så att vi skapade för lite chanser, och framförallt alldeles för få heta chanser. I övrigt var det en helt ok insats där vi hittade tillbaka till lugnet i spelet.

Den enda förändringen i truppen är att man väljer att vila Jakob Bergman och istället ansluter Gustav Thörn.

 

>> Åk med supporterbussen till Täby!

Trupp

1 Benny Lekström
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Paul Torres
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
13 Kujtim Bala
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
30 Lukas Jonsson

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch