Inför: IFK Värnamo – IK Sirius

01082021_1627805408.jpeg

Efter tisdagens bortamatch mot Jönköpings Södra bär det imorgon lördag åter igen av till Småland för Sirius herrar, då man möter IFK Värnamo på bortaplan. På Finnvedsvallen klockan 16 ska Sirius bryta den trend som inneburit tre raka 1-1-matcher, som förvisso inneburit att man varit svårslagna, och man har också stått för bra insatser, men inte heller fått allt för många poäng. Det senaste 1-1-resultatet, borta mot serieledande Jönköpings Södra, var det dock svårt att ha några invändningar emot.
– Det var väldigt mycket positivt i den matchen. Vi är klart bättre i större delen av matchen än dem som leder serien. Sedan slappnar vi av någon minut där och gör en lite dålig period, framför allt när vi släpper in målet efter ett inkast. Men det mesta av snacket om den matchen är positivt naturligtvis, säger Kim Bergstrand.

Superettantabellen ser ut som den gjort ett tag nu, med Jönköping och Östersund som gjort ett litet ryck i toppen, följda av ett tätt block innehållandes i tur och ordning Varberg, Sirius, Syrianska, Degerfors och Assyriska. Den trettonde omgång som inleds på nationaldagen rivstartar med förutom Sirius match ett intressant möte mellan trean Varberg och tvåan Östersund, och fullbordas först på onsdag.

Morgondagens motståndare för Sirius, IFK Värnamo, har hankat sig kvar i Superettan sedan debutsäsongen 2011 genom att först vinna tre raka kvalspel, fram tills man i fjol gjorde sin bästa säsong hittills, mycket tack vare en stark inledning på säsongen. Avslutningen var inte fullt så stark, Sirius vann med 6-0 på Finnvedsvallen i säsongens sista omgång efter bland annat ett hattrick av Moses Ogbu och Superettandebut för Johan Andersson, men det blev till slut en stabil niondeplats i tabellen för smålänningarna. För närvarande huserar man på elfte plats efter en säsongsinledning där man blandat och gett, från seger mot Ljungskile i premiären, via ett stark bortakryss mot Östersund några omgångar senare till en 2-1-förlust borta mot dittills segerlösa BP senast i tisdags. Rutinerade anfallaren Pär Cederqvist är den kanske mest framträdande spelaren, efter 10 mål i fjol har han i år redan hunnit med 5 och ligger delad trea i skytteligan. Kim Bergstrand tror att en liknande insats som den man gjorde i Jönköping i tisdags kommer att räcka långt mot Värnamo.
– Kan vi vara lika sugna på att springa offensivt och defensivt och framför allt försvara så bra som vi gjorde sist så tror jag att vi har en bra chans. Vi måste fortsätta att försöka göra en bra helhet. Nu har vi ju ganska extremt offensiv balans i truppen, vi har två ordnarie backar med oss, och då blir det jäkligt viktigt att man tar ansvar i det defensiva arbetet.

I Siriustruppen görs en förändring jämfört med senast. Erik Figueroa drog på sig säsongens tredje varning i Jönköping och är därmed avstängd, och in kommer istället Ian Sirelius som slutligen återhämtat sig från den operation som förhoppningsvis ska ha löst skadeproblemen, och nu är redo att göra sin första match för året. Hans senaste match var just i den säsongsavslutande 6-0-segern i Värnamo i fjol.

Avsaknaden av Erik Figueroa, som spelat samtliga matcher så här långt i år, gör förstås att en redan skadedrabbad trupp och backlinje tvingas till ytterligare rockader, men Kim Bergstrand tror att man hittat en lösning.
– Ja han har spelat alla matcher nu och gjort det väldigt bra, men vi tycker att vi har hittat en lösning som både vi och grabbarna kan känna oss trygga med.

Trupp
1 Andreas Andersson
4 Oscar Pehrsson
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
11 Jonathan Lundbäck
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch