Inför: IFK Värnamo – IK Sirius

01082021_1627843554.jpeg

På söndagen klockan 16:00 tar Sirius herrar nya tag i Superettan då man möter IFK Värnamo på bortaplan.

Den perfekta starten med segrar mot både Halmstad och Åtvidaberg som inledde säsongen fortsatte in i en snopen 2-1-förlust hemma mot Dalkurd i måndags. På söndagen ska Sirius studsa tillbaka när man tar sig an IFK Värnamo på bortaplan.

– Vi har rannsakat oss själva och varit överens om att vi över gav vår egen spelidé i första halvlek senast. Vi ska fokusera på att hitta tillbaka till grunderna i såväl anfall som försvar, för det var slarvigt framför allt i första halvlek, säger Kim Bergstrand.

IFK Värnamo gör sin sjätte raka säsong i Superettan, där man i fjol klarade en stabil tiondeplats. I inledningen av årets säsong har man hunnit med såväl att spela 0-0 mot nykomlingen Trelleborg som att förlora hemma mot Ljungskile med 2-0, och senast ta sin första seger genom 2-0 borta mot Varberg. Rutinerade anfallaren Pär Cederquist, som i fjol gjorde 9 mål i Superettan, är den kanske mest framträdande spelaren hos smålänningarna som haft det tufft mot Blåsvart under de sneaste två åren. På Finnvedsvallen har Sirius vunnit de senaste två säsongernas matcher med 6-0 och 5-1 – men imorgon väntar en ny match och nya utmaningar.

– Värnamo är ett solitt superettangäng som har bra forwards, och som är extremt bra på fasta situationer. De gjorde två mål mot Varberg på det sättet, så där får vi se upp. Men som så ofta annars handlar det om att komma upp i nivå och spela vårt spel, göra det vi ska, säger Kim Bergstrand.

I Siriustruppen görs ett par förändingar jämfört med senast. Ian Sirelius vilar på grund av den magskada han ådrog sig i matchen mot Dalkurd, liksom Daniel Ahonen. In kommer Gustav Thörn och Jakob Bergman.

Trupp
1 Benny Lekström
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Paul Torres
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
13 Kujtim Bala
15 Gustav Thörn
17 Kingsley Sarfo
18 Nickals Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Jakob Bergman
27 Alexander Hedman
30 Lukas Jonsson

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch