Inför: IFK Norrköping – IK Sirius

  • App
01082021_1627851163.jpeg

Sirius avrundar påskhelgen med att åka till Norrköping. Klockan 17.30 på annandagen är det avspark på Östgötaporten, där Blåsvart möter IFK Norrköping i säsongens tredje allsvenska match.

2-0-seger i premiären mot Djurgården och förlust med samma siffror mot IFK Göteborg gav Sirius en niondeplats i den två omgångar unga tabellen. Morgondagens motståndare har fått en närmast identisk start, med en premiärseger följt av en förlust, och ligger också de på tre poäng med exakt samma målskillnad (2-2) efter de inledande två matcherna.

Från förlusten senast tar Blåsvart förvisso med saker att förbättra framöver, men mot en annan typ av lag och på Östgötaportens konstgräs lär det bli en helt annan match än den som utspelade sig på Studans studsiga gräs, menar Kim Bergstrand.

– Vi har pratat en del om vad vi ska ta med oss och inte därifrån, men det är väldigt skilda förutsättningar nu. Ett snabbt underlag och ett motståndarlag som gärna går framåt brukar kunna passa oss ganska bra.

Inte på plats? Se matchen via C More! Använd denna länk så stöttar du Sirius ekonomiskt.

MOTSTÅNDARNA
IFK Norrköping, fjolårstrean och 2015 års svenska mästare, lär vara revanschsugna. På skärtorsdagen åkte man upp till Östersund för final i Svenska Cupen, men föll med 4-1 mot ÖFK, liksom i söndags då det blev 1-0-förlust i motsvarande möte i allsvenskans andra omgång. I premiären däremot vann ”Peking” med 2-1 mot Hammarby hemma på Östgötaporten, då anfallaren Sebastian Andersson och unge försvararen Filip Dagerstål satte varsitt mål i den första halvleken innan bortalaget fick in en sen reducering.

– Norrköping är ett väldigt bra lag, och ett av de lag som haft en mest varierad offensiv. Vi kommer verkligen att behöva bekänna färg, och det gäller att vi får koll på deras kanter och är väldigt noggranna i försvarsspelet, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN
Senast lagen möttes i seriespel var i Superettan 2009, då Sirius hemmamatch slutade 1-1 på Studan medan Norrköping knep sin hemmamatch med 3-0. Dessförinnan var det år 2007, säsongen då IFK Norrköping vann Superettan medan Sirius gjorde succé som nykomling och till slut slutade sjua. I det första mötet, som i det läget var en ren seriefinal, inför över 8 000 åskådare på Studan blev det Norrköpingsseger med 3-1, och även i bortamötet blev det blåsvart förlust, den gången med 2-1.

LÄGET I TRUPPEN
Sirius åker till Norrköping med en skadefri Philip Haglund med i matchtruppen för första gången, medan Stefano Vecchia saknas på grund av sjukdom. Jämfört med senast kommer också Diego Montiel in i truppen istället för Dragan Kapcevic.

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
6 Johan Eiswohld
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
11 Alexander Nilsson
14 Ian Sirelius
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
20 Diego Montiel
23 Philip Haglund
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch