Inför: IFK Norrköping – IK Sirius

  • App
02082021_1627876931.jpeg

Sirius tar sig på söndagen klockan 17.30 an IFK Norrköping på bortaplan när Allsvenskan sparkar igång igen efter sommaruppehållet.

>> Truppen mot IFK Norrköping
>> Supporterinfo: Norrköping borta
>> Rydström inför omstarten: ”Vi ska bli mer hotande”

Allsvenskan är tillbaka efter sommaruppehållet med sin trettonde omgång, och för Sirius del väntar en resa till Norrköping för bortamatch på Östögtaporten, där man klockan 17.30 på söndagen sparkar igång seriespelet igen efter ungefär en månads vila.

En 2-0-förlust i en tight match mot Djurgården på Studan avslutade våren, och följdes upp av en 2-1-förlust mot samma motstånd i träningsmatchen på samma plats i förra veckan. Nu väntar ännu en tuff match, men Blåsvart hoppas förstås ha hittat ännu mer rätt i sitt spel under de senaste fyra veckorna.

– Alla lag brottas med att få ett gemensamt språk, och det är det vi tycker att vi kommit längre och längre med. När Mirza och jag instruerar och pratar blir det mer och mer en samförståelse, säger Sirius tränare Henrik Rydström.

Läs en intervju med Henrik Rydström inför den allsvenska omstarten här!

IFK Norrköping har efter en knackig inledning på säsongen sakta men säkert klättrat i tabellen. Tidigare i veckan tjuvstartade man Allsvenskan med en flyttad bortamatch mot AIK som man vann övertygande med 2-0 efter två mål av Christoffer Nyman, och de topptippade östgötarna ser ut att bli att räkna med under hösten. Fyra segrar och ett kryss på de fem senaste matcherna pekar i den riktningen. Med offensiva krafter som Nyman, Jordan Larsson och Kalle Holmberg har fjolårets allsvenska tvåa många hot att erbjuda.

– Vi vet att de vill vara spelförande på hemmaplan så det gäller att vi hanterar deras spelskicklighet, deras fart och deras tre anfallare. Det tror vi att vi ska kunna göra. Sen vill vi verkligen fokusera på oss själva och att vi trots en bra motståndare går ut och vågar bli rättvända med bollen och kliva i försvarsspelet, säger Henrik Rydström.

Lagens tidigare möten i Allsvenskan har alla varit täta. Matchen på Studan i höstas slutade 1-1, medan Norrköping gick segrande ur både vårmötet och matchen hösten dessförinnan med 1-0. Sirius senaste seger mot ”Peking” kom våren 2017, då man vann med 2-0 på Östgötaporten.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch