Inför: IFK Norrköping – IK Sirius

  • App
01082021_1627857369.jpeg

På måndagen klockan 19 sparkar Sirius igång sin fjärde match för säsongen borta mot IFK Norrköping.

>> Truppen mot IFK Norrköping
>> Supporterinfo: Norköping borta ikväll

Det täta matchandet fortsätter för Sirius, som på måndagskvällen tar sig an IFK Norrköping på bortaplan i sin fjärde allsvenska match för säsongen. Att få onsdagens täta 0-0-match mot BK Häcken på Studan ur benen har varit huvudfokus under veckoslutet.

– Det handlar om att bli fräscha i huvud och ben. Det blir mer teoretisk fotbollsträning. Där jobbar vi på och tycker att fler och fler börjar förstå våra linjer, men sen gäller det att få till det i slutändan också, säger Kim Bergstrand.

Efter den svårspelade gräsmattan på Studan i onsdags, som gav en viss typ av match mot Häcken, är det nu tillbaka till ett plastunderlag som gäller i Norrköping. Då sneglar Sirius snarare på tidigare matcher än att analysera den senaste allt för hårt.

– Elfsborgsmatchen kan man ta in i det här, men matchen på Studenternas får man lägga åt sidan. Den kan man inte få ut så mycket av förutom att vi hade bra moral och fighting spirit. Den kan vi ta med oss, säger Kim Bergstrand.

Två hållna nollor på de två senaste matcherna har gett Sirius ett förnyat defensivt självförtroende, och det är något som lär bli användbart mot IFK Norrköping, som Kim Bergstrand menar har en av seriens vassaste offensiva uppsättningar.

– De har ett väldigt varierat anfallsspel med många passningsskickliga spelare och duktiga en-mot-en-spelare. Det är viktigt att vara kollektiva men också att varje spelare är duktig individuellt i försvarsspelet och att vi sorterar ut rätt, säger han.

Fjolårssexan Norrköping skuggar topplagen i den än så länge mycket unga allsvenska tabellen. Medan bortamatcherna mot Örebro och nu senast Hammarby slutat med en respektive noll poäng har man på hemmaplan besegrat både Brommapojkarna och Kalmar.

I anfallet finns förra säsongens skytteligavinnare Kalle Holmberg och högprofilerade nyförvärvet Jordan Larsson, men bäste målskytt så här långt är David Moberg-Karlsson med två mål.

Sirius har goda minnen från Östgötaporten, där man för nästan exakt för ett år sedan vann med 2-0 mot IFK Norrköping, som sedan fick revansch genom en 1-0-seger på Studan i augusti.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch