Inför: IFK Kalmar – IK Sirius FK

01082021_1627843317.jpeg

Morgondagens match blir en riktig värdemätare för Sirius damer. Då är det dags för bortamatch mot IFK Kalmar som under sin debutsäsong i Elitettan förra året tog en meriterande tredjeplats och som toppar årets tabell efter två omgångar.

IFK Kalmar gjorde minst sagt en kanonsäsong förra året när de som nykomlingar var på vippen att braka rakt igen serien och upp i Allsvenskan. Den gången fick de dock nöja sig med en tredjeplats precis under uppflyttningsstrecket, fem poäng efter Djurgården närmast ovanför.

I år har Kalmar – precis som Sirius – inlett med två raka segrar och flera bedömare tror att laget i år på allvar kommer att aspirera på en av de två uppflyttningsplatserna. Fjolårets möten lagen emellan slutade 0 – 0 i Kalmar och med Sirius-förlust med 0 – 2 på hemmaplan efter två oturliga straffar i slutminuterna.

Kalmar har stora delar av sin trupp intakt från förra året och det lär borga för en stabilitet som gör dem svåra att tas med. Å andra sidan kommer Sirius till match med starkt självförtroende efter full pott i inledningen. Visserligen har poängen inte hämtats hem mot något av årets förväntade topplag men en seger är lika mycket värd i tabellen oavsett vad motståndaren heter

– Det är självklart en väldigt skön start som ger arbetsro för gruppen, säger Fredrik Bernhardsson. En start som är bra att ha med sig i ryggen i morgon.

Efter två omgångar är det så klart inte riktigt relevant att prata om seriefinal men tvåan Sirius möter trots allt ettan IFK Kalmar. Ett Kalmar som är tufft att ta sig an på bortaplan.

– Vi är fullt medvetna om att det blir en helt annan matchbild än det varit i de tidigare matcherna. Kalmar borta är en av de absolut tuffaste matcherna i årets serie och vi kommer att gå till spel med fullt fokus, ödmjukhet och en hel del förväntan.

Kalmar imponerade stort i förra årets Elitettan med en slutlig tredjeplats i serien. Fredrik Bernhardsson har haft laget ordentligt under luppen inför morgondagens match.

– Förra året var de som sagt nykomlingar så då visste vi inte riktigt vad vi kunde förvänta oss men nu vet vi desto mer. Det är ett anfallsglatt gäng med fyra offensiva spelare som gjorde – och gör – mängder av mål. De jobbar hårt i presspelet och kommer på det sättet väldigt nära målet när de arbetar fram sina målchanser.

– Vi måste sätta försvarsspelet perfekt för att få stopp på det samtidigt som vi inte får bli för passiva framåt utan se till att vi har kraft och energi att anfalla organiserat. Vi måste helt enkelt lita till vår förmåga.

Vid matchen mot Älta stukade Stina Melin foten och kommer inte till spel i morgon. Frågetecken finns även för Agnes Nyberg, Emelie Magnusson och Aisha Faiqi som varit sjuka under veckan. Samtliga är dock i träning i kväll och kan inte räknas bort.

IFK Kalmar – IK Sirius FK

Lördagen 20 april, 15:00

Gröndals IP, Kalmar

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch