Inför: IFK Göteborg – IK Sirius

  • App
01082021_1627854769.jpeg

På fredagen klockan 19.00 jaga Sirius vidare efter nya poäng när man tar sig an IFK Göteborg på bortaplan i allsvenskans 26:e omgång.

Sirius ställs på fredagen inför en alltid tuff bortamatch mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi, men det är två lag som båda går igenom en formsvacka som nu möts. Med bara tre dagars vila och två träningar avklarade sedan måndagens 4-3-förlust mot Örebro på Studan finns det inte mycket tid att återhämta och omgruppera, men det fanns trots allt också många ljusglimtar att ta med sig från den matchen.

– Gör man en best of-video så blir den ganska lång, men man kan också göra en kort skräckversion av vissa delar i spelet. Där ska vi förbättra oss, och sedan fortsätta med de saker som både mot Jönköping och Örebro trots allt är okej, säger Kim Bergstrand.

>> Truppen mot IFK Göteborg

MOTSTÅNDARNA
Ett uppryckande tränarbyte under sommaren och en svit på sex matcher utan seger under den senaste dryga månaden. IFK Göteborg har också haft en jobbig tid i allsvenskan, där man just nu parkerar på en elfte plats i tabellen. Senast föll man med 1-0 borta mot AFC Eskilstuna efter att hemmalaget avgjort med matchens enda mål i matchminut 86, och dessförinnan förlorade man även borta mot Hammarby efter att ha tappat en 1-0-ledning till förlust 2-1 inom loppet av några minuter. Nu återvänder man hem till Gamla Ullevi, där man innan 1-1-matchen mot Jönköpings Södra åkte på sin första förlust på 38 allsvenska hemmamatcher, sedan april 2015, genom 1-3 mot Djurgården.

Som så många gånger förr anförs laget av Tobias Hysén, som är Blåvitts bäste poängplockare i år och toppar såväl den interna skytte- (8) som assistligan (5). Tätt där bakom följer bland andra danske Sören Rieks och norsk-amerikanen Mix Diskerud, som båda bidrar till ett sedvanligt namnstarkt IFK-lag.

– Tittar man spelare för spelare har de massor med bra fotbollsspelare och en ganska tydlig spelidé, det är inga konstigheter utan det är mycket fart och fysik, säger Kim Bergstrand.

– Det är viktigt att ha huvudet mellan axlarna och fokusera på vad man ska göra. Vi behöver inte konstla till någonting. De kommer att komma på oss ganska hårt på sin hemmaplan, spela fysiskt och rakt. Det gäller att hantera det, men annars göra grunderna i Siriusfotbollen. Hela tiden oavsett vad som händer vara noggranna och spela våran fotboll.

TIDIGARE MÖTEN
Blåsvart och Blåvitt möttes i allsvenskans andra omgång, i säsongspremiären på Studenternas. På en då svårspelad gräsmatta utmanövrerade bortalaget ett ganska blekt Sirius främst genom ett vasst omställningsspel, och vann med 2-0 efter att Mix Diskerud och Mikael Boman kontrat in varsitt mål i den andra halvleken.

På bortaplan har Sirius de senaste åren en fin rad mot IFK Göteborg. I Svenska Cupen i våras var man nära att vänta att vända ett 2-0-underläge på Bravida Arena men fick nöja sig med 2-2, och i cupens kvartsfinal 2014 vann man med 1-0 på Ullevi. Det enda allsvenska bortamötet, och det enda på Gamla Ullevi, lagen emellan slutade dock i hemmaseger då Änglarna vann med 6-3 under Sirius första allsvenska säsong 1969.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch