Inför IFK Göteborg – IK Sirius

02082021_1627887800.jpeg

Imorgon, måndag, väntar IFK Göteborg i den sjunde omgången av Allsvenskan. Sirius kommer till match med två raka nollpoängare i ryggen, medan hemmalaget IFK Göteborg kommer till match med två raka kryss i ryggen. Matchen spelas på Ullevi, avspark kl.18:30 på måndag kväll.

Efter en stark säsongsinledning har Sirius nu gått poänglösa från de två senaste matcherna. Under veckan som kommer väntar två bortamatcher, den första på Ullevi där laget ställs mot IFK Göteborg, och den andra på Jämtkraft Arena där Östersunds FK väntar. Sex poäng står på spel innan laget går på spelledighet i samband med årets EM-uppehåll. Under söndagen tränade Sirius på Studenternas, vi fick en pratstund med Axel Björnström strax efter träningen:

Sirius
Huvudtränare Daniel Bäckström delar med sig av sina tankar inför matchen:

Hur är statusen i truppen, något nytt sedan senaste matchen?
– Det är i stort sett samma trupp som senast som kommer åka med till Göteborg. Det enda som sticker ut är att Ekin Bulut har en känning i ryggen som gör att han inte är tillgänglig imorgon. Istället kommer Adam Wikman och Emil Özkan att åka med till Göteborg.

IFK Göteborg väntar imorgon, vad tänker du kring motståndet och vad är din förväntade matchbild?
– Vi kommer att ställas mot ett bra lag med många duktiga spelare. Vi känner att vi har gjort en bra kartläggning av dem och analyserat vad de är bra på och vilka svagheter vi kan utnyttja. Sedan finns det ju några annorlunda omständigheter inför morgondagens match, den största är väl att vi spelar på Ullevi vilket innebär att vi kommer göra vår första match på naturgräs för säsongen. Jag förväntar mig en matchbild med två lag som kommer att slåss om bollen, sedan utifrån underlaget tror jag att det kommer bli en hel del närkamps- och duellspel.  

Motståndarna
IFK Göteborg har inlett årets allsvenska med en vinst, en förlust och fyra oavgjorda matcher. Laget slutade på en tolfteplats i fjol och har inför årets säsong gjort klart med flera namnkunniga nyförvärv. Det kanske mest namnkunniga, Marek Hamsik, var på väg att göra premiär för Blåvitt i samband med försäsongens träningsmatch mot Sirius. En vadskada stoppade honom den gången, en match som för övrigt slutade 0-1 på Linköping Arena efter att Tobias Sana noterats för matchens enda mål. Förr årets seriematcher mellan Sirius och IFK Göteborg slutade 2-2 på Studenternas, och 2-0 på Gamla Ullevi.

IFK Göteborgs senaste resultat:

Kalmar FF- IFK Göteborg: 0-0
IFK Göteborg – BK Häcken: 1-1
Halmstads BK – IFK Göteborg: 1-1

Tabellen
>> Till tabellen på allsvenskan.se

Måljakten
Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Håll koll på våra matcher
Lägg till alla matcher i dina kalender genom att klicka på Sirius på allsvenskan.se.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch