Inför: IFK Göteborg – IK Sirius

02082021_1627885875.jpeg

Imorgon klockan 1230 är det dags för tredje och sista omgången i Svenska Cupens gruppspel mot IFK Göteborg på Valhalla IP.  Efter 0-3 mot Västerås i Täby förra lördagen kom Sirius snabbt ner på jorden. Men assisterande tränare Theodor Olsson väljer att rikta blicken mot lördagens match mot IFK Göteborg. ”Vi har fokus på matchen imorgon, att det är en match om att ta sig vidare i Svenska Cupen.”

>> Truppen mot IFK Göteborg
>> Publikinformation: IFK Göteborg – IK Sirius

Efter flera fina resultat under försäsongen, bland annat 3-0 mot Gävle, 8-1 mot Sollentuna och en riktigt stark insats mot CSKA Moskva i Spanien, var det inte mycket som stämde mot Västerås förra lördagen.

Vi fick tag i assisterande tränare Theodor Olsson ombord på spelarbussen mot Göteborg under fredagen:

” Det har varit en viktig träningsvecka för oss. Vi har haft en bra stämning trots matchen i lördags och det har även varit väldigt roligt att välkomna två nya spelare in i gruppen. Både Hjalmar Ekdal och Laurent Shabani har snabbt blivit en del av gruppen så det är roligt.”

Vad kan du säga om de två nyförvärven?

” De är båda ödmjuka inför sin nya uppgift och nyfikna att lära känna oss och vårt spel. Båda är en fas i sina karriärer när de vill se förändring och se nya spännande saker hända och där är vi ju också med Sirius som klubb så det har varit väldig roligt att följa dem den här veckan.”

Har ni kollat på något särskilt under veckan?
” Vi har fokuserat lite extra på försvarsspelet.”

Ibland kändes det som om Sirius backlinje blev överspelade för att de misslyckades med att checka högt på motståndarnas anfallare. Är det din uppfattning också?

” Jag tror det handlar mer om att alla ska vara sammanlänkade. Försvarsspelet måste vara synkroniserat så alla vet vad de ska göra i varje givet läge.”

I veckan kom också beskedet att Jonas Lindberg blir borta tre månader på grund av skadan han ådrog sig i matchen mot Västerås.

” Vi lider med Jonas och räknar inte med honom fram till sommaren. Vi är övertygade om att han kommer tillbaka ännu starkare efter det här.”

Tidigare har ni inte haft allt för mycket fokus på motståndarna, är det någon skillnad för att det är IFK Göteborg ni möter?
” Nja, kanske lite. Vi kommer ju möta dem två gånger under säsongen också så då har man mer värde av att ha studerat dem. Men vi kommer dit för att förbättra vårt spel från förra veckan och dessutom kriga för att ta oss vidare i Svensk Cupen. Det är en grym chans vi har och vi tänker göra allt för att ta den.”

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch