Inför: IFK Göteborg – IK Sirius

  • App
02082021_1627884079.jpeg

Imorgon lördag tar sig Sirius an IFK Göteborg borta på Gamla Ullevi, där matchen i allsvenskans 24:e omgång sparkar igång klockan 18.00.

>> Truppen mot IFK Göteborg
>> Supporterinfo: Göteborg borta

Sirius beger sig på lördagen till Göteborg för att ta sig an IFK på Gamla Ullevi, med avspark klockan 18.00. Man gör det med en efterlängtad seger i ryggen efter 2-0 mot Falkenberg på Studan, och därmed vid gott mod.

– Det är en tuff men rolig utmaning, och vi har lite råg i ryggen nu efter två bra resultat och hyfsade prestationer. Det känns som att vi är på uppgång, säger Mirza Jelecak.

Man gör det visserligen med en trupp där avstängde Philip Haglund saknas, men istället är Stefano Vecchia redo för comeback och med i sin första matchtrupp sedan i april.

– Det är jätteroligt, han har fått kämpa som ett djur och haft problem med knät hela året. Nu har han fått träna på i sin egen takt ett tag och har sett jättebra ut i träning, som att han aldrig varit borta, säger Mirza Jelecak.

IFK Göteborg var efter ett tufft fjolår bottentippade inför årets säsong, men efter en succéartad vår ligger man nu fast förankrade på tabellens övre halva. En svit på tio raka matcher utan förlust bröts dock i söndagens bortamöte med Hammarby, då Blåvitt fick åka hem utan poäng efter förlust med hela 6-2 på Tele2 Arena. Georgiske anfallaren Giorgi Kharaishvili gjorde båda IFK:s mål i den förlusten, men är avstängd i morgondagens match. Med sju mål och sju assist är han lagets bäste poängplockare tillsammans med formstarke Robin Söder, som skuggar skytteligatoppen med elva mål och tre assist i årets allsvenska.

– Göteborg är väldigt kontringsstarka, och det är framför allt det vi måste se upp med. De är helt okej i speluppbyggnaden också, men det är framför allt det som är deras grej och de har många spelare som är bra i det spelet, säger Mirza Jelecak.

– Vi vill försvara oss väl, vilket gjorde ganska bra mot Falkenberg, även om vi släppte till lite enkelt i vissa situationer. Det måste vi steppa upp ännu mer, vara aggressiva i vår förstapress och få bett, styra dem dit vi vill styra dem. Samtidigt måste vi flytta bollen väldigt mycket och hitta vissa ytor som vi vill utnyttja, säger Mirza Jelecak.

Det blev förlust för Sirius i det senaste mötet laget emellan, då IFK Göteborg vann med 4-2 på Studan i maj. Desto bättre blåsvarta minnen är fjolårets båda möten, då Sirius inom loppet av ett par veckor vände 2-0-underläge till seger 3-2 två gånger om, först på Studan och sedan på Gamla Ullevi.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch