Inför: IFK Göteborg – IK Sirius

  • App
01082021_1627858151.jpeg

Sirius beger sig under torsdagen västerut för att på fredagen klockan 19.00 spela mot IFK Göteborg borta på Gamla Ullevi.

>> Truppen mot IFK Göteborg
>> Supporterinfo: IFK Göteborg på Gamla Ullevi

Sirius tar sig på fredagen an IFK Göteborg på bortaplan, med avspark klockan 19.00 på Gamla Ullevi. Med tre raka segrar har Sirius senaste veckor inneburit en ordentlig scenförändring jämfört med den första halvan av säsongen.

I och med att Blåsvart var spellediga under helgen som gick fick man också lite extra tid att reflektera och förbereda sig för nästa steg efter 3-1-segern mot Dalkurd.

– Vi har bra med energi och är relativt friska. Framför allt när man har bra resultat bakom sig kan man träna på och ha bra energi även när det är en bit till match, och de som haft skavanker har hunnit ta hand om dem, så det har varit bra med lite extra tid, säger Kim Bergstrand.

Det var knappt tre veckor sedan Blåsvart och Blåvitt senast möttes, då Sirius vände ett 0-2-underläge till seger 3-2 hemma på Studan. Sedan den smällen har IFK Göteborg hunnit med att studsa tillbaka med en 3-0-seger hemma mot BP, men följde sedan upp den med att förlora med 2-1 borta mot Kalmar i lördags.

Precis som Sirius har göteborgarna också hunnit med att förstärka truppen med två spelare sedan det senaste mötet lagen emellan, i form av Hammarbyförsvararen Marcus Degerlund och Superettans skytteligaledare Sargon Abraham från Degerfors. Bara den sistnämnde finns dock med i fredagens matchtrupp.

– Det är svårt att veta exakt var man har dem. Göteborg på Studan var ganska tillbakadragna och spelade på kontring, och de spelade på ett liknande sätt mot Kalmar senast, men det är deras hemmaplan och de vill förstås vinna precis som vi. Men om vi kan komma upp spelmässigt i den nivå vi gjorde på hemmaplan och bli bättre i vårt defensiva omställningsspel så känns det jättebra, säger Kim Bergstrand.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch