Inför IF Sylvia - IK Sirius

1500x1000_Sylvia_IKS

Årets första tävlingsmatch är mindre än 24 timmar bort när Blåsvart rör sig mot Platinumcars Arena för cupmatch mot Ettan Norra-laget IF Sylvia. Matchen startar kl.13:00, imorgon söndag, och du kan se den på cmore.se. Sändningen start kl.12:55.

Biljetter

Du köper biljett på plats vid arenan. Betalning sker via Swish.
–> Läs mer på IF Sylvias hemsida.

TV-sändning

Du följer sändningen på cmore.se. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt C More-abonnemang. Samtliga cupmatcher sänds av C More.

–> Till Cmore

Motståndet

IF Sylvia huserar vanligtvis i Ettan Norra. Laget tog sig till Svenska Cupens gruppspel genom att besegra Assyriska IK (div 3) och AFC Eskilstuna (Superettan) i Svenska Cupens omgång 1 och i höstas. Resultat från Sylvias två senaste träningsmatcher:

  • Åtvidabergs FF – IF Sylvia, 2-0.
  • IF Sylvia – Oskarshamns AIK, 1-1.

Huvudränare Daniel Bäckström inför matchen

Daniel Bäckström, dags för årets första cupmatch, hur går tankarna inför morgondagen?
– Cupmatch innebär tävlingsmatch. Vi har förberett oss inför den här cupmatchen mot Sylvia som när vi förbereder oss inför en allsvensk match. Cupen betyder mycket för oss, det är viktigt att göra bra resultat och bygga vidare på de prestationerna som vi har haft. Vi ska åka ner till Norrköping med en tydlig målsättning om att vinna den första gruppspelsmatchen för att skaffa oss ett bra utgångsläge framåt.

Vad tänker du kring motståndet?
– Sylvia har en ung och spännande trupp. De fungerar i princip som en farmaklubb åt IFK Norrköping. Majoriteten av spelarna har en bakgrund i Norrköpings verksamhet. När vi som allsvensk förening möter ett division ett-motstånd ska det synas på alla plan, vi ska klara av att dra upp tempot, kontrollera matchen och vara det bättre laget.

Berätta om läget i truppen och tillgängligheten inför matchen.
– Patrick Nwadike, Yukiya Sugita och David Mitov Nilsson är borta sedan tidigare. Johan Karlsson och Isak Bråholm är båda på väg tillbaka efter sina skador, men de är inte tillgängliga imorgon. Jamie Roche och Kristopher Da Graca har varit sjuka under veckan och de är inte heller uttagningsbara.

Filip Rogic anslöt till laget i veckan, kommer han att göra sin matchdebut imorgon?
– Filip har tränat två pass och är uttagningsbar. Han kommer att starta imorgon, Filip har haft en försäsong med AIK och han kan därför gå direkt in i både spel och träning här hos oss.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch