Inför IF Elfsborg - IK Sirius

Fotboll, Allsvenskan, Halmstad - Sirius

Dags för match på Borås Arena när Sirius tar sig an tabellfyran Elfsborg. Båda lagen kommer till match med tre poäng i ryggen sedan den föregående omgången.

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen

En ny intensiv matchvecka inleds imorgon då laget kommer spela tre matcher på sex dagar. Hur förbereder du spelarna inför en sådan vecka? Vad är nyckeln för att upprätthålla samma energinivå genom samtliga tre matcher?
– Det är inga förberedelser som sker på kort sikt för att klara av en sådan här period av tätt matchande. Utan det handlar mer om en uppbyggnad som vi gör över en hel säsong, spelarna ska vara – och är redo att spela många matcher under en kort period. Det som blir den stora skillnaden den här veckan är att det mesta kommer handla om återhämtning efter matcherna, att vi tar de två dagarna som behövs efter mötena med Elfsborg och Hammarby och på det sättet laddar batterierna för kommande match.

IF Elfsborg väntar imorgon – vad är viktigt att tänka på när de står för motståndet?
– Elfsborg har en tydlig spets i sitt raka anfallsspel som också kombineras med deras offensiva omställningar. De hade en framgångsrik match senast mot Djurgården där de kontrade in tre av tre mål, där kommer vi behöva vara skickliga i vårt spel för att förhindra att samma sak händer imorgon. Det handlar dels om att avsluta anfall som vi kommer ha samt se till att pressa skickligt när vi tappar bollen.

Hur ser tillgängligheten ut i truppen inför imorgon?
– David Mitov Nilsson är inte uttagningsbar då han behöver vila och ta hand om sina ljumskar, sedan är Tim Björkström inte heller tillgänglig då han drabbats av en fraktur på ett mellanfotsben. Han missar denna match och troligtvis också mötena med Hammarby och Malmö. Sedan har Dennis Widgren varit sjuk och missar morgondagens match samt Adam Ståhl som är avstängd under den kommande omgången. Sedan har vi Sam Lundholm, Aron Bjarnasson, Patrick Nwadike och Yukiya Sugita som dras med skador sedan en tid tillbaka.

Sirius senaste matcher
Halmstad-Sirius: 1-1
Kalmar-Sirius: 3-1
Sirius-Varberg: 2-1

Motståndarna

  • Elfsborg ligger fyra i tabellen med 42 poäng.
  • Elfsborg vann senast med tre mål mot Djurgården på Tele2 Arena efter bland annat två mål av Rasmus Alm.
  • Mötet på Studenternas under årets säsong slutade med en vinst för bortalaget, 0-2.

Elfsborgs senaste matcher
Elfsborg-Göteborg: 1-0
Stockholm Internazionale-Elfsborg: 0-3 (Svenska Cupen 2. omgång)
Djurgården-Elfsborg: 0-3

Tabellen
>> Till tabellen på allsvenskan.se

Måljakten
Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

Tv-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Håll koll på våra matcher
Lägg till alla matcher i dina kalender genom att klicka på Sirius på allsvenskan.se.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch