Inför: IF Elfsborg – IK Sirius

  • App
01082021_1627854057.jpeg

I allsvenskans sjuttonde omgång möter Blåsvart ett formstarkt Elfsborg på bortaplan. Matchen där Sam Lundholm kan få göra debut i blåsvart spelas på Borås Arena med avspark klockan 16.00 på lördagen.

Med fem raka matcher utan förlust i bagaget åker Sirius till Borås för en tuff utmaning på lördagen. IF Elfsborg står för motståndet på Borås Arena klockan 16, och Blåsvart hoppas kunna få igång sitt eget spel på ett bättre sätt än i 2-2-matchen mot Häcken hemma på Studan senast.

– Det blev en väldigt speciell match med tanke på skador och utvisningar. Men vi behöver spela snabbare än mot Häcken, så kan man säga. Nu har de nya spelarna fått en match på sig också att veta hur vi spelar. Vi måste hitta nya vägar till att skapa målchanser nu när vi inte har Moses tillgänglig, säger Kim Bergstrand.

En buss med blåsvarta rupportrar rullar ner till Borås på lördagen. Läs mer i supporterinfon via länken nedan. Inte på plats? Se matchen i C More, och köp den via länken nedan för att Sirius ska få ta del av intäkterna!

>> Supporterinfo: Elfsborg på Borås Arena
>> Se matchen på C More – köp via denna länk för att stötta Sirius

MOTSTÅNDARNA
IF Elfsborg har efter en trög inledning på säsongen spelat upp sig vartefter, och nu dessutom förstärkt den talangfulla truppen med hemvändande mittfältaren Samuel Holmén. Efter förlusten mot Sirius i maj gick boråsarna faktiskt obesegrade i sju raka matcher, innan den sviten i måndags slutligen bröts i och med 2-1-förlusten borta mot Hammarby. Veckan dessförinnan hade man slagit just Hammarby med 3-0 i den första drabbningen av ett dubbelmöte.

Med sina 32 gjorda mål är sjundeplacerade Elfsborg bäst i serien när det kommer till målskyttet. Målen är också väl utspridda inom laget, med hela fem spelare med mellan fyra och fem gjorda mål den här säsongen. Vad gäller den totala poängbilden finns det dock två spelare som sticker ut. Simon Lundevall ligger tvåa i den allsvenska poängligan med sina 12 poäng (5 mål + 7 assist), medan Issam Jebali står på 9 (4+5).

– Det handlar om att kontrollera deras fart och passningsspel, de spelar väldigt snabbt där på sitt konstgräs och de är mycket mer Elfsborg nu än vad de var i våras, då de spelade lite rakare. Det blir viktigt att sortera i försvarsspelet, och så hoppas vi verkligen att vi får igång vårt eget anfallsspel så vi inte behöver försvara oss hela tiden. Men de är jätteskickliga och överbelastar kanterna på ett strålande sätt, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN
Elfsborg var motståndet när Sirius stod för en av sina bästa prestationer så här långt den här säsongen, då man i maj månad besegrade Elfsborg med 4-1 hemma på Studan. Den gången tog boråsarna en tidig ledning genom Per Frick, men Sirius hämtade sig snabbt och vann till slut i mycket övertygande stil efter mål av Christer Gustafsson, Oscar Pehrsson och två gånger Moses Ogbu.

LÄGET I TRUPPEN
Nyförvärvet Sam Lundholm är nu spelklar och med i matchtruppen för första gången. Ian Sirelius och Moses Ogbu utgår på grund av skador, medan Jakob Bergman är tillbaka från en och Alexander Nilsson har avtjänat sin avstängning för tre gula kort och därmed kan spela igen. Ut jämfört med senast går också Diego Montiel som idag blev klar för en utlåning till Gefle IF för resten av säsongen.

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Elias Andersson
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
15 Sam Lundholm
16 Johan Andersson
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
22 Stefano Vecchia
23 Philip Haglund
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
93 Shkodran Maholli

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch