Inför: IF Elfsborg – IK Sirius

  • App
02082021_1627883960.jpeg

Borås Arena är skådeplatsen när Sirius på lördagen klockan 13.30 sparkar igång bortamatchen mot IF Elfsborg i allsvenskans 22:a omgång.

>> Truppen mot IF Elfsborg
>> Supporterinfo: Elfsborg borta

Sirius har tagit nya tag i veckan efter det som blev något av en stjärnsmäll hemma mot Örebro för en vecka sedan, där Blåsvart förvisso hämtade sig i den andra halvleken och fick till en nästan-upphämtning, men inte kunde vara nöjda med insatsen totalt sett.

– Den senaste tiden har vi släppt in för mycket mål, det är bara att konstatera. Visst, vi har mött många bra lag, men vi är långt ifrån nöjda med hur det har sett ut, säger Henrik Rydström.

Med ny energi tar sig nu Sirius an IF Elfsborg borta på Borås Arena, med avspark klockan 13.30 på lördagen. Nio viktiga matcher återstår på den här allsvenska säsongen.

– Där vi är nu har vi allt i egna händer. Vi ska se möjligheterna i det, vi har gjort det bra utifrån förutsättningarna. Det gäller att hitta att det inte bara blir nattsvart och inte bara rosenrött, det gäller att väga allting på det sättet, säger Henrik Rydström.

Elfsborg har efter en småskakig vår till slut tagit sig bort från bottenstriden och lagt sig på en trygg åttondeplats i den allsvenska tabellen. Mot Djurgården och Norrköping blev det noll poäng, men därefter har boråsarna tagit två raka segrar genom hela 4-1 hemma mot Östersund följt av 2-1 borta mot GIF Sundsvall förra helgen.

Den formstarke unge anfallaren Jesper Karlsson stod för tre mål i de två matcherna, medan Per Frick (avstängd till helgen) satte två, och det är de två som med fem mål vardera toppar Elfsborgs interna skytteliga tillsammans med Pawel Cibicki, som lämnade klubben under sommaren.

– Elfsborg har varit starka på hemmaplan och är ett kontringsskickligt lag med mycket fart. Kan vi eliminera de bitarna i deras spel och få över vissa bitar i vår favör så är det där det är. Det hoppas jag att vi kan, säger Henrik Rydström.

Efter återkomsten till Allsvenskan tog Sirius fyra raka segrar mot Elfsborg, i fjol genom 1-0 på bortaplan efter ett sent avgörande följt av 4-2 hemma på Studan. I vårens möte på Studenternas vände dock Elfsborg till slut på steken och vann trots ett tidigt blåsvart ledningsmål med 4-2.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch