Inför: IF Elfsborg – IK Sirius

  • App
01082021_1627857307.jpeg

Sirius tar sig på lördagen an IF Elfsborg på bortaplan i säsongens andra allsvenska match. Avspark klockan 14.00 på Borås Arena.

>> Truppen mot IF Elfsborg
>> Supporterinfo: Elfsborg borta på lördag
>> Haglund tillbaka: ”Solen skiner och man är full av energi”
>> Inte på plats? Se matchen i C More!

Efter premiärförlusten mot Hammarby har Sirius på grund av den flyttade Sundsvallsmatchen fått två veckor på sig att ladda för sin andra allsvenska match för året. För motståndet den här gången står IF Elfsborg borta på Borås Arena, med avspark klockan 14.00 på lördagen.

Även om det fanns saker att glädjas åt främst i den andra halvleken har Sirius förstås noga granska vad som gick fel i premiären, som blev en hattig match efter dubbla straffar och en utvisning emot.

– Vi hade inget särskilt bra anfallsspel i första halvlek och kunde varit aggressivare i vårt försvarsspel, men kände ändå att Hammarby inte skapade så mycket. Vi hade hoppats hålla nollan in i paus, men nu fick vi inte det och sedan blir det en väldigt konstig match med två straffar och utvisning. Vi har jobbat väldigt hårt med vårt försvarsspel under veckan, som vi hoppas ska vara bättre och framför allt aggressivare än mot Hammarby, säger Kim Bergstrand.

Fjolårsåttan IF Elfsborg har inlett Allsvenskan med två förluster. I en tät premiärdrabbning mot Malmö FF på Borås Arena där hemmalagets Viktor Prodell kvitterade gästernas tidiga ledningsmål föll de gulsvarta till slut med 2-1, innan söndagens besök i Kalmar slutade med en 1-0-förlust.

Under fjolåret visade sig Elfsborg vara något av ett favoritmotstånd för Sirius del, då Blåsvart tog övertygande segrar med först 4-1 hemma på Studan och sedan 2-0 på bortaplan mot boråsarna. De insatserna finns förstås färskt i minnet, även om förutsättningarna är helt nya inför lördagens match.

– Det är inte så mycket värt nu, men vi gjorde två jättebra matcher varav en var på ett studsigt Studan och en på konstgräs, och vi klarade av båda. Kan vi få till en bra laginsats imorgon också har vi en stor chans att göra ett bra resultat, säger Kim Bergstrand.

Med ny tränare i form av Jimmy Thelin och nyförvärv som Stefan Ishizaki och Robert Gojani går Elfsborg ändå in i årets säsong med många bekanta ansikten i ledande roller, som lagkaptenen Kevin Stuhr Ellegaard i mål och offensiva hot som Issam Jebali, Simon Lundevall och Per Frick.

– De har inte gjort så stora förändringar i spelartruppen men har gjort ett par bra nyförvärv. De är fortfarande ett väldigt bra hemmalag, jag tycker de spelade bra mot Malmö och har gjort två bra andra halvlekar framför allt. Men vi tycker att de är bättre offensivt än defensivt, säger Kim Bergstrand.

Lukas Krehla

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch