Inför: IF Brommapojkarna – IK Sirius

01082021_1627807424.jpeg

Sirius herrar tar sig på måndagen kl 19:30 an Brommapojkarna på bortaplan – och det är två formstarka lag som drabbar samman på Grimsta IP

Höstsäsongen inleddes för en dryg vecka sedan med en viktig 1-0-seger hemma mot Ängelholm, tre poäng som tog Sirius upp på den tredjeplats som betyder allsvenskt kval i slutet av säsongen. Ännu återstår dock 14 tuffa matcher i Superettan 2015 för Blåsvart, som med tio raka matcher utan förlust och ett bättre skadeläge än någonsin tidigare under säsongen ser minst sagt starka ut, även om insatsen mot Ängelholm trots segern inte var direkt klockren.
– Nej, vi kan mycket mer än vad vi presterade då. Annars känns det bra inför imorgon, vi hade en bra träning på Österängen idag, som har ett liknande underlag som Grimsta, säger Thomas Lagerlöf.
– Vi måste börja med att ha bättre passningsspel och rörelse än sist. De två sakerna hänger ihop, när rörelsen är bra blir passningsspelet bra. Sist hade vi alldeles för många bolltapp. Har vi bara det på plats har vi fart, kvalitet och fysik till att vinna den här matchen.

Morgondagens match är en av de sista i Superettans 17:e omgång, och när större delen av lagen är två omgångar in i säsongens andra halva har åtminstone ett av mönstren från våren förstärkts. Både ettan Jönköping och tvåan Östersund har vunnit båda sina matcher, och därmed tagit ett än starkare grepp i toppen av tabellen. Samtidigt tappade både Syrianska, Varberg och Degerfors poäng i den sjuttonde omgången, vilket gör att det bara är Sirius kvar med chans att hänga på de två första lagen och i processen skapa sig en liten lucka ned till de övriga jagande lagen.

Morgondagens motståndare, IF Brommapojkarna, ligger desto mer pyrt till i tabellen, näst sist på 11 poäng. Hela 8 av de där 11 poängen har man dock tagit i sina fem senaste matcher, och 4-0-segern mot Frej har efterföljts av två kryss, senast starka 1-1 borta mot topplaget Varberg. Det är med andra ord en starkt uppåtgående trend för de rösvartrandiga, som spelade i Allsvenskan så sent som i fjol, och i veckan förstärkte den unga truppen med meriterade anfallaren Nikola Grubjesic, som gjorde 10 mål för Syrianska i Superettan i fjol. Samtidigt har BP och Sirius redan hunnit mötas två gånger i år – och på Grimsta IP i Svenska Cupen vann Sirius med 3-1, precis som man gjorde i inledningen av Superettan hemma på Studan.
– Det här blir en helt annan match. När vi mötte dem i cupen var vi dåliga, och de var inget vidare de heller, och när vi vann på Studan hade BP en väldigt tung period, vi gjorde en stabil och bra hemmamatch och vann ganska komfortabelt. Men som de presterar just nu är BP ett lag på övre halvan i Superettan, det är ett helt annat lag vi möter. Det är två lag som spelar snarlik fotbol, så om vi gör de saker vi gör lika som BP bättre än dem så ska det räcka för att vinna matchen, samtidigt som vi förstås har sett vissa saker vi ska kunna utnyttja i deras spel, säger Thomas Lagerlöf.

Efter en skadefylld vår är numera samtliga (!) spelare i truppen med i träning för Sirius, och Patrick Hopkins är med i matchtruppen för första gången i år. Den ende som vilar från måndagens match av den anledningen är Niklas Busch Thor, som dock är med och tränar för fullt även han.
– Hade det krisat hade han kunnat vara med på bänken han också, men vi kände att det är bäst att skynda långsamt där, säger Thomas Lagerlöf.

Vi ses på Grimsta IP! I annat fall tv-sänds även matchen på TV4 Sport. Avspark kl 19:30.

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch