Inför: IF Brommapojkarna – IK Sirius

  • App
01082021_1627857921.jpeg

Sirius möter på lördagen klockan 18.00 Brommapojkarna i en sexpoängsmatch på bortaplan.

>> Truppen mot IF Brommapojkarna
>> Supporterinfo: BP borta på Grimsta IP

Efter att ha inlett höstsäsongen med två förluster hemma på Studan tar sig Sirius på lördagen an Brommapojkarna på bortaplan i en kampen om tre viktiga poäng i de nedre regionerna av den allsvenska tabellen.

– Det är lite som en cupfinal, det är all in idag. Att göra en bra och gedigen prestation blir otroligt viktigt. Alla är medvetna om situationen, men i det måste vi också njuta av fotbollen och finna spelglädjen, säger Kim Bergstrand.

Efter 1-3 mot Sundsvall och 1-5 mot Malmö är det nu dags att hitta höstformen för Blåsvart

– Det har varit två jättetunga förluster, där vi inte har kommit upp i prestation. Men vi har tagit det bra, det är bara att jobba vidare, träna och förbättra sig, säger Kim Bergstrand.

Brommapojkarna har liksom Sirius haft en tuff första halva på säsongen under portugisiske tränaren Luis Pimenta, med tio inspelade poäng och en fjortondeplats så här långt. Senast föll man med 3-0 borta mot Dalkurd.

– BP har sin identitet, de är bollskickliga och rätt så kvicka. De är ganska flexibla, man märker att de har en internationell tränare, och det blir viktigt för oss att kunna vara flexibla också, säger Kim Bergstrand.

– Självklart måste vi försvara vårt mål väl, BP är ett bollskickligt lag. Men det blir väldigt varmt på konstgräset idag så för att orka måste vi också ha ett eget spel, säger Kim Bergstrand.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch