Inför: IF Brommapojkarna – IK Sirius

01082021_1627814634.jpeg

Imorgon lördag klockan 14:00 sparkar Sirius herrar igång sin andra träningsmatch för året, där Brommapojkarna står för motståndet på Grimsta IP.

Försäsongen sattes igång på allvar för en knapp vecka sedan för Sirius herrar, i och med årets första träningsmatch mot division 2-laget Sollentuna på Löten. Den bekväma 3-0-segern i en match som Blåsvart dominerade fullständigt gav dock inte allt för många svar inför fortsättningen, något Kim Bergstrand hoppas få fler av i och med lördagens match borta mot Brommapojkarna.

– Det blev en lite för enkel match sist. Vi sattes inte riktigt på prov, dels i försvars- men heller inte i anfallsspelet. Nu har vi haft en tuff träningsvecka med bra fart där vi fått jobba på relativt ostört, så vi får se om vi tagit oss ännu länge fram, säger Siriustränaren.

Mot Brommapojkarna, som åkte ur Superettan efter den gångna säsongen men nu satsar på att ta sig direkt tillbaka upp från Division 1 Norra igen, väntas tuffare motstånd. Sedan nedflyttningen har rutinerade spelare som Pablo Piñones Arce och Christopher Brandeborn äntrat talangfabriken.

– Det är ett bra lag, och vi kommer att få försvara oss mer och testa på lite andra delar av spelet än sist, det lär inte bli lika ensidigt. Det blir ett bättre test på hur långt vi har kommit, säger Kim Bergstrand.

I Siriustruppen ingår såväl Ian Sirelius som Kim Skoglund, som inte var med sist. Kyria Kambusi missar däremot matchen på grund av sjukdom, och Ante Björkebaum och Alexander Nilsson hålls fortsatt utanför matchspel.

Matchen sparkar igång klockan 14:00 på Grimsta IP. Vi ses där!

Sirius startelva (4-2-3-1)
Lukas Jonsson
Karl Larson, Patrick Hopkins, Oscar Pehrsson, Kujtim Bala
Niklas Busch Thor, Christer Gustafsson
Kingsley Sarfo, Andreas Eriksson, Ian Sirelius
Dragan Kapcevic

Avbytare: Benny Lekström, Gustav Thörn, Alexander Hedman, Johan Andersson, Kim Skoglund, Nicklas Maripuu, Karvan Ahmadi, Daniel Ahonen

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch