Inför: Hovås Billdal IF – IK Sirius

01082021_1627805410.jpeg

Dags för ännu ett toppmöte! Det känns som att det har haglat sådana på sistone med Kvarnsveden, Djurgården och nu Hovås Billdal på väldigt kort tid. Sirius spelar sina andra match på fyra dagar och det är ännu en bortamatch. Senast spelade man 1-1 mot ex-Allsvenska Djurgården.

Mötet mot Djurgården visade att man hade alla möjligheter att mäta sig med de allra bästa. Hovås Billdal ligger för närvarande tvåa i tabellen, bara två poäng framför Sirius, så en vinst här gör att man tar rejäla kliv mot topp två.

Hovås Billdal kommer senast från en uddamålsseger borta mot Kungsbacka. Det blir en väldigt tuff match mellan två av seriens bättre lag.

Olof Unogård använder följande ord för att beskriva motståndet.
– Hovås Billdal är ett väldigt duktigt lag med många tekniskt skickliga spelare. De spelar gärna med högt bolltempo och vill vinna bollen högt upp på motståndarens planhalva. Men precis som alla andra lag så har de sina svagheter, som vi ska försöka få fram på bästa sätt genom vårt spel, säger han.
Olof säger också att med förra matchens prestation i minnet så bör man inte vara rädd för något lag i serien.
– Det känns bra att vi gjorde en så pass bra prestation senast, så vi känner att vi kan vi mäta oss med alla lag i serien, säger Olof.

Det är som tidigare nämn andra matchen på mindre än fyra dagar, räknar man även in uppdrag med Sirius F19 så blir det ett väldigt hektiskt schema för vissa av spelarna.
– Igår, torsdag, kunde vi blåsa på lite hårdare och idag, fredag har vi ett lättare pass igen samt tittar på video från Hovås Billdals senaste matcher. Jag tycker att det är viktigt att vi får vara tillsammans så mycket som möjligt. Många får vila på söndag medan några åker med till Umeå för F19-match, så för de som dubblar blir det en tuff vecka, säger han.

Caroline Lundberg har hittat målet hela sju gånger i de inledande matcherna, och det är inte sällan som Elin Åkerman har stått för assisten. Förklaringen är enligt Olof, en utveckling på båda spelare och en ömsesidig förståelse för var man vill ha bollen som anfallare.
– Dels handlar det om att Carro blivit duktig på att hålla sig i boxen när lägena uppstår, dels handlar det om bra spelförståelse och bra tekniskt utförande av Elin. Hon är ju forward själv, i grunden, så det kan säkert hjälpa när hon ska servera bollar från en position på yttermittfältet, hon vet åtminstone vilka bollar hon själv skulle föredra där framme, säger han.

Vi har även några skador som vanligt, men det finns några goda nyheter där några kommit tillbaka från sjukdom.
– Amanda Johansson är tillbaka från sjukdom, även Malin Forssner och Tyra Kajgård. Eftersom F19 har nämnda bortamatch på söndag, så åker vi med en ganska liten trupp, så att så få som möjligt ska behöva dubblera, berättar Olof.

Tre poäng står som vanligt på spel och ambitionen är att hålla sig kvar och utmana om spela i Allsvenskan. Man åker till bortamatchen med stort självförtroende och vetskapen att om man spelar sitt spel så kan man utmana vem som helst i årets Elitetta.

Foto: Björn Pettersson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch