Inför: Holmalunds IF – IK Sirius

01082021_1627844880.jpeg

Efter tre tunga förluster jagar Sirius damer sitt rätta jag när nykomlingen Holmalunds IF står för motståndet Elitettans tolfte omgång. Borta på Brogårdsvallen i Alingsås sparkar matchen igång klockan 15 där Blåsvart hoppas kunna utnyttja sin revanschlusta till att hitta tillbaka in i vinnarspåret.

5-2-förlusten mot AIK i måndags var Sirius tredje raka, och även om man varit hårt drabbade av skador och sjukdomar tycker Fredrik Bernhardsson att det finns mer att hämta än vad man visat upp på sistone.

– Vi är självkritiska och har såklart kollat på det vi gjorde fel sist. Vi tycker inte att vi gjort oss själva rättvisa i de senaste matcherna. Det gäller att vi kan hitta en formel för att kunna studsa tillbaka igen.

Spelet som gav fem raka matcher utan förlust i säsongsinledningen letar Sirius på lördagen efter borta mot Holmalunds IF. De åttondeplacerade nykomlingarna står på 15 poäng så här långt, en mindre än sjätteplacerade Sirius. Senast blev det en 1-0-seger borta mot Kungsbacka för Holmalund, som har skytteligatrean Sandra Augustsson, med 8 mål så här långt, som ett av sina främsta vapen.

– De har gjort det bra som nykomlingar och försöker spela en konstruktiv fotboll, så det kan säkert bli en bra match. Vi kommer in i matchen med ett par torsk i ryggen och möter ett formstarkt lag, men det gäller för oss att hitta tillbaka dit där vi vill vara. Det finns en stor revanschlusta i laget, säger Fredrik Bernhardsson.

I Sirius matchtrupp saknas förutom ett antal sedan tidigare skadade nu även Josefin Jarstad, som efter matchen mot AIK visade sig ha drabbats av körtelfeber. Samtidigt är Agnes Nyberg borta på landslagsläger. Liksom tidigare förstärks truppen istället av F19-spelarna Ariam Berhane och Stina Huss.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch