Inför: Helsingborgs IF – IK Sirius

  • App
02082021_1627883392.jpeg

Aldrig tidigare under föreningarnas 112 år långa existens har Helsingborgs IF och IK Sirius ställts mot varandra i en seriematch, men ikväll är det dags. När Blåsvart kliver in på Olympia för att ta sig an HIF med avspark klockan 19.00 gör man det i ett liknande läge i både tabell och formkurva.

>> Truppen mot Helsingborgs IF
>> TV: Elias Andersson inför matchen mot Helsingborg

Sirius på tionde plats har tre poängs försprång på elfteplacerade Helsingborg efter att båda lagen inlett den allsvenska återstarten med fyra poäng på två matcher. För blåsvart del genom en stark bortaseger mot Norrköping som följdes upp med en tät 1-1-match mot Östersund förra helgen.

– Vi försöker undvika att bli för resultatfixerade. Resultat indikerar förstås om man gör bra eller dåliga saker, men vi har andra indikatorer också, och en sådan är träningarna i veckorna. Vi har sett en större förståelse hos spelarna för vad vi vill göra ute på planen rent taktiskt, och vi har även sett en ökad intensitet i förflyttningar, presspel och löpningar. Det är väldigt gött att se, säger Henrik Rydström.

Helsingborg har å sin sida återstartat seriespelet med att bortabesegra Örebro med 1-0 innan man senast spelade 1-1 borta mot Elfsborg efter en sen kvittering av hemmalaget. Ett namnkunnigt HIF-lag innehåller spelare som landslagskaptenen Andreas Granqvist och rutinerade brassen Wanderson do Carmo, men saknar skadade Alexander Farnerud och har under sommaren sålt anfallsstjärnorna Rasmus Jönsson och Andri Bjarnason, medan Östersundsförvärvet Alhaji Gero ännu inte är spelklar.  Även ett tränarbyte hanns med under uppehållet, där nygamle tränaren Henrik Larsson ersatte Per-Ola Ljung.

– Helsingborg är en väldigt meriterad förening med väldigt meriterade spelare, vilket i sig ger en ökad svårighetsgrad. En spelare som Wanderson är väldigt skicklig, och nu har Henrik Larsson kommit tillbaka och satt sin prägel på laget där de är väldigt skickliga i kontringsfasen och har spelare som vill löpa och spela framåt. De har haft lite otur med resultaten men gjort två bra matcher nu efter uppehållet, säger Henrik Rydström.

Inga tidigare matcher lagen emellan finns alltså att redogöra för den här gången, då kvällens möte blir det första någonsin i seriespel.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch