Inför Helsingborg – Sirius

  • App
02082021_1627886621.png

Halva allsvenskan är nu spelad och vi kan då konstatera att blåsvart kammat hem 22 poäng på 15 matcher. Tre av poängen är rykande färska sedan 3-1-vinsten hemma mot Helsingborg i torsdags. Imorgon väntar samma motstånd – ett lag som efter kvällens omgångar befinner sig på jumboplatsen i den allsvenska tabellen.

Blåsvart åker till Helsingborg med fyra raka matcher utan förlust. En ny trepoängare skulle göra att laget går upp på en sjätteplats i tabellen. Måndagens match mot Helsingborg blir det andra mötet på fyra dagar. Tittar vi på torsdagsmötet var det inget snack om att alla poäng skulle stanna i Uppsala. Förutsättningarna hos motståndarna har dock förändrats en aning inför morgondagens match. De har fått tillbaka två ledarfigurer efter avstängning, och var de inte påverkade av tabelläget senast så är de säkert det den här gången i och med att söndagens resultat gjorde att Helsingborg återigen befinner sig på jumboplatsen i tabellen.

Under söndagseftermiddagen inledde Sirius avfärden söderut. Vi fick en kort pratstund med assisterande tränare Theodor Olsson på bussen:

Hur är känslan i laget sedan trepoängaren sist?
Den är faktiskt inte så mycket annorlunda än hur det varit tidigare. Vi har hela tiden haft inställningen att vi vill utvecklas och bli bättre varje match. Det man kan säga är väl att det kanske var en liten lättnad nu när vi äntligen tog tre poäng.

Hur har ni förberett er inför den här matchen?
Vi har haft två träningar sedan senaste matchen. Först tränade vi i fredags. Då var det återhämtningsträning för de som spelade mycket kvällen innan. Sedan hade vi ledigt i lördags och idag, söndag, körde vi ett pass på naturgräset på Löten.

Vilka är det som åker med till Helsingborg?
Vi åker till Helsingborg med i princip samma trupp som sist. Enda skillnaden är att Jonas Lindberg och Kennedy Igboananike stannar i Uppsala och in kommer istället Niklas Thor.

Helsingborg får tillbaka två nyckelspelare, hur kommer det påverka matchbilden?
– Både Martin Olsson och Anthony van den Hurk är två ledarfigurer, så det är klart att de kommer ge Helsingborg energi. I förra matchen krossade vi dem i antal löpmeter, vilket vi kanske inte kommer göra på samma sätt imorgon.  Jag tror att den stora skillnaden nog kommer vara att de spelar lite längre än sist med tanke på att Hurk är tillbaka. Vi kommer säkert få se fler längre bollar och ett helt annat inläggsspel än vad de hade i torsdags. Men oavsett hur de spelar så tror jag ändå att det kommer gå bra för oss imorgon.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch