Inför: Hammarby IF – IK Sirius

  • App
01082021_1627856767.jpeg

Det som mer eller mindre slentrianmässigt brukar refereras till som världens längsta försäsong är över! På påskdagen, eller imorgon söndag om man är på det humöret, inleder Sirius 2018 års allsvenska borta mot Hammarby. Avspark 15.00 på Tele2 Arena.

Är du på plats imorgon? Ta del av supporterinformationen via länken nedan!

>> Supporterinfo: Hammarby borta i premiären

Efter en försäsong som som bekant inleddes med en hel del skadeproblem har Sirius vartefter man fått spelare tillbaka tagit stora kliv framåt för varje match som gått. Försäsongens avslutande insatser i de oavgjorda matcherna mot IFK Göteborg, BK Häcken och Gefle IF har lovat mer, och lagom till premiären hoppas man att det sista lilla klivet tagits.

– Det är skönt att det drar igång, även fast vi kanske behövt lite mer tid. Det är många som ligger efter fysiskt och inte har haft en så bra försäsong. Men nu är vi mycket folk i träning och det blir bättre och bättre för varje vecka, säger Kim Bergstrand.

Ett snart utsålt Tele2 Arena med många blåsvarta på plats, en inramning Sirius har goda minnen från sedan i fjol, är förstås en inspirerande inledning på säsongen.

– Man känner förväntan såklart, alla har sina förväntningar och spänningar, men mycket roligare premiär än så här kan vi inte få, säger Kim Bergstrand, som väntar sig få lägga i högsta växel från första minuten.

– Det kommer att vara en vattnad konstgräsmatta och ett fullsatt Tele2, det kommer att vara mycket adrenalin och det kommer att gå fort. Så det handlar egentligen om att vara flexibel i försvarsspelet och flytta runt bollen fort. Vi vill vara så mycket Sirius som vi kan, så får vi se hur mycket vi tillåts, säger Kim Bergstrand.

>> Truppen mot Hammarby IF

Motståndarna i Hammarby har under vintern genomfört både en del förändringar i spelartruppen och kanske framför allt ett tränarbyte, från rake dansken Jakob Michelsen till hans assisterande från i fjol, Kim Bergstrands gamle BP-kollega Stefan Billborn.

Efter respass ur en Svenska Cupen-grupp bestående av Vasalund, GAIS och Elfsborg avslutade Hammarby försäsongen med tre raka segrar i träningsmatcher mot Västerås SK, IFK Mariehamn och nu senast IFK Norrköping.

Den gamle Bajenhjälten Erkan Zengin och förre Helsingsborgs- och Malmöanfallaren Nikola Djurdjic är de två senaste nyförvärven. Ingendera hinner dock bli spelklar till söndagens premiär. Istället är de offensiva stjärnorna i premiärtruppen spelare som Muamer Tankovic och Jiloan Hamad bland flera andra.

– Hammarby har en fantastisk bredd på sin spets, framför allt i offensiven där det vimlar av både talang och rutin. De har också bytt spelsätt, Stefan Billborn står för en mer passningsorienterad fotboll än vad Michelsen gjorde, så det är inte lika rakt utan mer varierat, säger Kim Bergstrand om premiärmotståndarna.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch