Inför: Hammarby IF – IK Sirius

02082021_1627870967.jpeg

På fredagen klockan 19 tar sig Sirius till Stockholm och Tele2 Arena för att ta sig an Hammarby på bortaplan i allsvenskans åttonde omgång.

>> Truppen mot Hammarby IF
>> Supporterinfo: Hammarby borta på fredag
>> Inte på plats? Se matchen i C More!

Två tunga smällar hemma på Studan, nu ska Sirius studsa tillbaka på Tele2 Arena. På fredagskvällen tar man sig an Hammarby på bortaplan, och efter förlusten mot IFK Göteborg har man haft en del att fundera på.

– Det har varit två märkliga fotbollsmatcher. När du släpper in två gånger fyra baljor borde matcherna ha varit väldigt ensidiga, där motståndarna trycker tillbaka dig och till slut får in bollen, men så har det inte sett ut. Samtidigt släpper vi ju in åtta mål, och vi har tittat på det och försöker se om vi kan hitta mönster i hur det går till och hur vi kan förändra det och träna på det, säger Henrik Rydström.

Mot Hammarby gäller förstås att täta till bakåt, men Blåsvart vill också hota ännu mer i offensiv väg.

– Det finns vissa saker vi tycker att vi brister i, bland annat att vi inte attackerar motståndarnas straffområde i den utsträckning vi ger oss själva möjlighet till med vårt spel. Det är två rätt konkreta områden vi har jobbat med och försöker skapa lösningar på, säger Henrik Rydström.

Hammarby fick efter en lyckad fjolårssäsong med en slutlig fjärdeplats i tabellen en småknackig start på årets allsvenska. Första segern kom först mot AFC Eskilstuna i omgång fyra, men efter en bortaförlust mot Malmö har man gått segrande både ur derbyt mot Djurgården och bortamatchen mot Örebro, där man gick upp i en tremålsledning innan ÖSK reducerade två gånger om i matchens slutskede.

Nikola Djurdjic, Muamer Tankovic och Vidar Örn Kjartansson utgör ett namnkunnigt anfall i ett offensivt starkt Stockholmslag.

– De började knapert med sina mått mätt, men kollar man på de chanser de skapar i matcherna är det ett av Sveriges bästa fotbollslag. De spelar en rolig fotboll att titta på, gjorde det väldigt bra poängmässigt i fjol och har bra spelare. Det krävs en jäkligt bra insats från vår sida för att vi ska kunna ta poäng, men det tror vi att vi är kapabla till, säger Henrik Rydström.

Sirius jagar ikväll sin första allsvenska seger mot Hammarby. Efter dubbla kryss 2017 blev det i fjol förlust med 3-1 i premiären på Tele2 Arena innan man återigen delade på poängen genom 1-1 på Studenternas i september.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch